(foto/video) Renault prezintă în detalii: Megane Estate, Estate GT-Line şi Estate GT

Noul Renault Megane Estate este o maşină elegantă şi dinamică, care combină aceleaşi caracteristici, tehnologii şi motoare disponibile pentru versiunea hatchback, numai că într-o caroserie cu ampatament mai lung.

Şi această maşină, ca şi hatchback-ul, va fi oferită în versiunea GT, anunţată şi prezentată deja la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul Renault Megane Estate GT

Megane Estate se remarcă prin faptul că este cel mai scund vehicul din clasa sa. Automobilul măsoară aici 1.449 mm, cu 55 mm mai puţin decât Renault Megane 3 Estate. Lungimea este egală cu 4.626 mm.

Railings-urile mate din aluminiu anodizat (Dark Metal Color în versiunea GT) oferă siluetei automobilului un efect vizual special. Acestea vor fi oferite începând cu al doilea nivel de echipare.

Faţa maşinii iese în evidenţă prin blocurile optice care au lumini de zi integrate în forma tradiţionalei litere “C”. Pentru versiunile mai premium vor fi oferite nişte faruri full-LED cu Pure Vision technology.

Interiorul noului Megane Estate a fost creat pentru şoferi şi pasageri. Comparativ cu cel din modelul precendent, poziţia şoferului la volan a devenit mai bună, iar în linii generale habitaclul este mai ergonomic.

Marea majoritate a comenzilor care înlocuiesc butoanele sunt intuitive şi controlate prin apăsarea pe un ecran color de 8.7 inci (22 cm), cu sistem R-LINK 2 integrat. Clienţii vor beneficia de un abonament valabil la serviciile oferite de programul de navigare TomTom timp de un an.

Standard se oferă un sistem audio decent cu opt difuzoare, iar pretenţioşii îşi pot comanda unul premium cu 11 difuzoare de la Bose.

Renault Megane Estate_61

O atenţie aparte îi revine tehnologiei MULTI-SENSE care permite şoferului să-şi personalizeze maşina prin: ajustarea servodirecţiei, modificarea pedalei acceleratorului, răspunsul motorului, schimbul mai eficient al treptelor transmisiei automate, operarea sistemului 4CONTROL şi ajustarea lumii ambientale de la interior.

Toate aceste setări pot fi modificate direct pe ecranul tactil. Tot acolo se va putea alege unul din cele cinci moduri de condus: Neutral, Sport, Comfort, Perso şi Eco. Acestea din urmă, când sunt activate, schimbă şi lumina mabientală de la interior. Totodată, există şi trei regimuri care ajustează volumului generat de motor: Neutral, Comfort sau Sport.

Renault Megane Estate_62

Noul Megane beneficiază şi de tehnologii de protecţie şi asistenţă a şoferului, care se pot regăsi şi pe modele ca Espace sau Talisman. Şi acestea pot fi accesate şi activate prin tableta R-LINK 2 din centrul consolei centrale.

Printre sisteme se numără: cruise control adaptiv, sistem de frânare automată în cazuri de urgenţă, sistem de urmărire a benzii de rulare şi a distanţei dintre maşinii, sistem de avertizare a depăşirii vitezei, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, cameră de supraveghere spate, comutare automată a luminii de întâlnire cu faza lungă, senzori de parcare pe toate laturile maşinii şi parcare automată (Easy Park Assist), etc.

Renault Megane Estate_19

Ce ţine de gama de motoare, aceasta include patru agregate diesel, o unitate hibridă şi trei propulsoare pe benzină:

  • Energy dCi 90 (90 CP şi 220 Nm), cutie de viteze manuală cu şase trepte, sistem Start-Stop, consum mixt – 3.7 litri/100 de km.
  • Energy dCi 110 (110 CP şi 260 Nm, cutie de viteze manuală cu şase trepte sau 110 CP şi 250Nm, cutie de viteze automată EDC cu şase trepte), consum mixt – 3.7 litri/100 de km.
  • Energy dCi 110 ECO2 (110 CP şi 260 Nm), cutie de viteze manuală cu şase trepte, consum mixt – 3.7 litri/100 de km.
  • Energy dCi 130 (130 CP şi 320 Nm), cutie de viteze manuală cu şase trepte, consum mixt – 4.0 litri/100 de km.
  • dCi 110 Hybrid Assist, motor diesel + un electromotor + un acumulator cu o capacitate de 48V.
  • Energy TCe 100 (100 CP şi 175 Nm), cutie de viteze manuală cu şase trepte, consum mixt – 5.4 litri/100 de km.
  • Energy TCe 130 turbo (130 CP şi 205 Nm), cutie de viteze manuală cu şase trepte, consum mixt – 5.3 litri/100 de km.
  • Energy TCe 130 (130 CP şi 205 Nm), cutie de viteze automată EDC cu şapte trepte, consum mixt – 5.4 litri/100 de km.
  • Pe unele pieţe: unitate natural aspirată pe benzină SCe 115 (115 CP şi 156 Nm), cutie de viteze manuală cu cinci trepte.

Vezi şi: (video) Test Drive: Renault Megane și Megane GT

– – – – –

Renault Megane Estate GT-Line este un pachet estetic aplicat pe versiunea obişnuită a maşinii, care conţine elemente unice care se pot regăsi pe varianta sport Estate GT.

Automobilul primeşte un look mai sportiv datorită barelor de protecţie cu forme agresive, jantelor unice de 17 inci (18 inci opţional), a grilei radiatorului cu o formă diferită şi elementelor cromate. La interior se vor regăsi nişte cu un caracter sport, care pot fi tapiţate opţional cu Alcantara.

[sciba leftsrc=”https://media.autoblog.md/2016/07/Renault-Megane-Estate_81.jpg” leftlabel=”” rightsrc=”https://media.autoblog.md/2016/07/Renault-Megane-Estate_80.jpg” rightlabel=”” mode=”horizontal” width=””]

– – – – –

Cât priveşte Renault Megane Estate GT, aceasta este o istorie aparte. Maşina este orientată mai mult pentru a satisface clienţii care îşi doresc să combine performanţa cu practicabilitatea. Şoferul va putea alege din cele patru regimuri de condus (Sport, Neutral, Comfort şi Perso).

Aici clienţii vor găsi mai multe elemente exclusive ce ţine de calitatea materialelor şi mai multe tehnologii la capitolul tehnic.

Se evidenţiază sistemul 4CONTROL care presupune prezenţa unor roţi directoare în spate. Odată ce volanul este întors în dreapta sau în stânga, şi roţile din spate întorc în aceeaşi direcţie la un unghi mic.

De asemenea, Renault spune că modelul dat se deosebește de cel obişnuit prin discurile de frână care sunt mai mari în dimensiuni (320 mm faţă/290 mm spate).

Gama de motoare pentru Megane Estate GT a fost concepută de Renault Sport şi include doar două agregate:

  • Energy TCe 205 turbo (205 CP şi 280 Nm), transmisie automată EDC cu şapte trepte, consum mixt de combustibil – 6 litri/100 de km.
  • Energy dCi 165 twin-turbo (165 CP şi 380 Nm), transmisie automată EDC cu şase trepte

Inginerii de la Renault Sport au lucrat şi la cutia de viteze care schimbă treptele mai rapid decât pe un Megane Estate standard. Iar alături de sistemul Launch Control, maşina poate accelera timp de 7.4 secunde până la 100 de km/h.

Vânzările noului Renault Megane Estate, Estate GT-Line şi Estate GT vor începe la 1 sepembrie 2016, iar până atunci pot fi deja procesate comenzile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/