in

(foto/video) Reportaj: Testăm cele mai noi modele Mitsubishi pe cod portocaliu de ploi

Autor: Constantin Mihalachi
De obicei, în toți cei aproape zeci ani de când fac jurnalism auto, dacă în ziua unui test drive ploua destul de tare, testul era anulat. Însă de această dată, cei de la Mitsubishi Moldova, nu doar au lăsat totul în vigoare, dar au avut grijă ca noi să gustăm din plin de noile generații Pajero Sport, L 200 și faceliftul lui Outlander chiar în ziua când asupra Moldovei s-a abătut un cod portocaliu de ploi și rafale puternice de vânt. Eu am fost foarte entuziasmat de acest lucru și cu cuvintele “Să fie noroi atunci!” am pornit la drum :)

Zilele uşilor deschise la Mitsubishi Motors Moldova

De fapt, nici nu aveau de ce da înapoi băieții și fetele de la AutoSpace care au organizat evenimentul de presă cu cele trei modele. Pajero Sport și L200 sunt modele construite pentru cele mai grele condiții de drum, în timp ce Outlander, un crossover construit aparent pentru drumuri mai bune a primit ocazia perfectă de a-și arăta genele. Înainte de a le testa și de a vă prezenta impresiile noastre sub forma unor reportaje video, haideți să vedem ce ne-a rezervat această zi.

mk3_1028

Pe asfalt

Inițial am pornit cu cele trei modele din Chișinău spre localitatea Vadul lui Vodă. Chiar dacă după fereastră natura arăta tot ce poate, eu nu eram nici un pic intimidat de tot ce se petrecea afară din moment ce mă aflam la volanul noului Pajero Sport. Motorul nou turbo diesel de 2.4 litri și 181 de cai putere și echiparea maximă de dotări la pachet cu suspensia care nu dă doi bani pe calitatea drumurilor din Moldova, aveau grijă ca să mă bucur de o experiență plăcută în spatele volanului. Mașina asta merge foarte încrezut, iar cel mai plăcut este că orice denivelare sau chiar groapă în asfalt este absorbită cu multă ușurință de roțile încălțate în jante de 18 inch.

mk3_1035

În cazul lui L200 bine ar fi fost să avem o încărcătură de vreo 300-400 de kilograme în benă:) Fără ea însă resoarele aruncau ușor spatele mașinii pe asfalt, dar această caracteristică este valabilă pentru orice pick up de acest gen. Eu nu prea am atras atenția la acest lucru, poate pentru că sunt înebunit după asemenea mașini, motiv pentru care am avut grijă să mă bucur de fiecare secundă la volanul lui Mitsubishi L200.

mk3_1040

Outlander pe de altă parte este cel mai stabil pe asfalt și dornic de viteză din toate. Mașina merge foarte încrezut pe asfalt, oferă un confort destul de bun celor cinci pasageri și chiar este o mașină foarte plăcută pentru condus.

mk3_1032

În off-road

După Vadul lui Vodă am mers spre Criuleni, iar imediat cum am ajuns la traseul Chișinău – Dubăsari, nu am stat prea mult pe asfalt și am ieșit pe macadam pentru a merge spre zona Orheiului Vechi.

Organizatorii aveau pregătit un traseu aici pentru a pune mașinile acestea la încercare în off-road, motiv pentru care după ce am trecut prin Trebujeni aveam în fața noastră niște dealuri înmuiate de-a binelea de cei aproape 50 de litri de apă ce au căzut pe metrul pătrat în țară în acea zi. Însă asta făcea ca lucrurile să devină din ce în ce mai interesante.

Uite că la un moment dat am ajuns și pe malul râului Răut. Fiind mai dornic de imagini frumoase și experiențe mai cu adrenalină, nu am stat mult pe gânduri și le-am spus celor de la Mitsubishi de la volanul lui L200 – eu vreau să trec prin râu! Foarte rapid băieții de la Mitsubishi au început să își reamintească care era adâncimea maximă a vadului de apă prin care poate trece un L200, dar până am primit un răspuns ferm, L200 intrase deja la apă :)

mk3_1342

Foarte rapid și fratele mai mare Mitsubishi Pajero Sport s-a alăturat și a trecut foarte ușor prin vadul de apă.

După am continuat drumul spre rezervația naturală Orheiul Vechi de-a lungul Răutului pe de o parte și pe de altă parte de-a lungul versanților din calcar care ne speriau cu petrele care abia de mai se țineau să nu cadă.

mk3_1413

Într-un final am ajuns în rezervația naturală Orheiul Vechi unde am aut ocazia să “dansăm” pe noroi. Sistemul de stabilitate a fost trecut pe OFF, pedala acceleratorului o apăsam un pic mai tare și manevrele exacte de volan făceau ca aceste mașini să defileze foarte frumos pe drumul de țară plin de noroi și apă.

mk3_1599

Aventura a culminat cu trecerea unui pod improvizat de localnici din niște bucăți mari din metal, pod care nu prea inspira încredere însă a fost trecut cu brio.

mk3_1631

Toate mașinile s-au descurcat de minune în off-road, până și Outlander facelift. Crossoverul a făcut față tuturor porțiunilor de drum și i-a urmat pe frații mai mari peste tot, mai puțin prin Răut unde chiar nu era cazul să intre.

mk3_1608

Mitsubishi Pajero Sport în ajutorul unei Niva

În drum spre casă am surprins o situație mai neordinară. Probabil mulți dintre voi au văzut în ziua cu pricina multe automobile derapate undeva în afara asfaltului. Ei bine am întâlnit și noi una, mai exact o Lada Niva care sa înfipt cu fața în canalul de canalizare. Colegii noștri de la Mitsubishi Moldova care se aflau în Pajero Sport nu au ezitat să dea o mână de ajutor și au scos Niva cu mare ușurință din canal.

Pentru mai multe detalii despre noile modele Mitsubishi aflați astăzi și mâine în showroomul Mitsubishi Moldova situat pe strada Bucuriei 18A unde veți fi așteptați cu mare drag!

Galerie foto

Iti place articolul?