in ,

(foto/video) Te doare inima. Un Ferrari şi 10 sedanuri Maserati, exploatate la maxim pe drumurile din Tibet

Un miliardar chinez și 10 angajați ai săi au decis să parcurgă cei 2.000 de kilometri care leagă provinciile Sichuan și Tibet cu 11 mașini de lux, printre care un Ferrari F12. Problema e că “șoseaua” este de fapt un drum forestier, iar 6 mașini au “murit” pe parcursul expediției.

Un grup de șoferi din China condus de miliardarul Ni Haishan a încercat să parcurgă una dintre cele mai proaste șosele din lume: Sichuan-Tibet.

Probabil că nu ar fi fost o problemă majoră ca un Ferrari F12 Berlinetta și alte 10 exemplare Maserati Ghibli să parcurgă câțiva kilometri pe macadam, însă un drum de peste 2.000 de kilometri pe o “șosea” care traversează Himalaya și care pe alocuri înseamnă de fapt off-road asezonat cu bolovani și traversări de pâraie și pe care ar avea probleme și SUV-urile sănătoase nu a fost tocmai ușor pentru cele 11 mașini care au luat startul într-o încercare pe care presa din SUA o denumește pur și simplu idioată.

Hi Haishan și cei 10 angajați ai săi care conduceau exemplarele Maserati primite cadou de la miliardarul chinez au ajuns în jumătate de efectiv la destinație, pentru că șase dintre mașini și-au dat obștescul sfârșit pe măsură ce au fost obligate să traverseze râuri de munte, crevase și alte forme de microrelief reprezentative mai degrabă pentru drumurile forestiere decât pentru o șosea demnă de un Ferrari și 10 Maserati-uri.

Cum cei 11 temerari inconștienți au realizat și câteva fotografii pe parcursul expediției, aflăm că una dintre roțile Ferrari-ului care a condus șirul de mașini s-a rupt efectiv cu tot cu prezoane, acesta fiind un amănunt reprezentativ pentru stilul în care cei 11 au decis să-și omoare timpul pe parcursul celor 2.000 de kilometri de chin.

Sursa: Automarketget-top-news.com

Iti place articolul?