(foto/video) GENEVA 2017: Un nou concept grozav al celor de la Citroen – C-Aircross

Francezii de la Citroen ne bucură ochii din nou cu un concept sub forma unui crossover, pe care l-au numit C-Aircross.

Premiera publică a prototipului a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

Designul exterior al conceptului este făcut într-un stil deja cunoscut. În mare parte vorbim despre blocurile optice frontale, cunoscute după modelele C3 sau C4 Cactus.

Dimensiunile conceptului sunt egale cu 4.15 metri în lungime, 1.74 metri în lăţime şi 1.63 metri în înălţime. Jantele îi măsoară 18 inci, iar în locul oglinzilor retrovizoare sunt instalate camere video.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Citroen Cxperience Concept

Portierele posterioare ale lui Citroen C-Aircross se deschid contra direcţiei de mişcare, aşa cum am văzut la conceptul Aircross, prezentat în 2015 la Shanghai.

Odată ce sunt deschise, în faţa ochilor ni se descoperă un habitaclu multicolor (culori gri, alb şi portocaliu deschis). Pe centrul consolei centrale este instalat un ecran tactil de 12 inci, iar panoul de bord este înlocuit de un head-up display.

https://youtu.be/A8052gzm78U

De asemenea, conceptul mai dispune de un sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, dar şi o cameră de bord integrată în oglinda retrovizoare de la interior, aşa cum am văzut şi pe noul Citroen C3.

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Noua generaţie Citroen C3

Detalii despre unitatea de propulsie care se ascunde sub capotă nu au fost oferite, însă un “levier” al transmisiei este poziţionat direct pe volan. Se cunoaşte doar că există un sistem Grip Control (oferă suport la deplasarea în off-road pentru ca roţile să nu derapeze).

Potrivit informaţiilor neoficiale, versiunea de serie a acestui concept am putea să o vedem la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2018. Cel mai probabil, acest model va fi construit pe platforma folosită deja pe noul Opel Crossland X şi va înlocui în gamă C3 Picasso.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Noul Opel Crossland X

Fotografii de la standul Citroen de la Salonul Auto de la Geneva:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/