(foto/video) Un producător de jucării a făcut împreună cu Toyota un pick-up extrem

Oficiul Toyota din Australia, în colaborare cu producătorul de jucării Tonka, au făcut un pick-up dus până la extreme pentru a cuceri orice tip de off-road, bazat pe un model Hilux obişnuit.

Automobilul a fost construit pentru a marca trei evenimente importante odată: vânzările record a lui Hilux în 2016 pe piaţa locală, 70 de ani a brandului Tonka şi 80 de ani a companiei Toyota.

https://youtu.be/LVHxDHyD_JM

La crearea acestui proiect au participat circa 150 de ingineri şi designeri care lucrează la oficiul Toyota din Melbourne. Pick-up-ul este vopsit în culorile galben şi negru, caracteristice pentru maşinile de jucărie produse de Tonka, şi este construit pe baza versiunii de top SR5 cu o cabină dublă.

Vezi şi: Buturuga mică răstoarnă carul mare. Iată câte maşini radioghidate pot mişca de pe loc o Toyota Hilux

2017 Toyota HiLux Tonka Concept

Inginerii au instalat pe maşină o nouă suspensie destinată off-road-ului şi au lărgit semnificativ ecartamentul. De asemenea, garda la sol a crescut cu 150 de mm (până la 429 mm!), a fost schimbată bara de protecţie posterioară, a fost instalată o capotă din carbon şi un capac din fibră de carbon pentru benă. Deasupra a fost montată un corp de iluminat din LED-uri şi s-au mai adăugat un snorkel, alături de anvelope pentru off-road cu jante de 17 inci.

2017 Toyota HiLux Tonka Concept

Hilux Tonka mai dispune şi de o protecţie a dedesubtului cu o grosime de 6 mm, praguri cilindrice, dar şi de un suport special în benă pentru roţi de rezervă, canistre cu combustibil, ladă cu instrumente, stingător de incendii, topor şi un cric.

Vezi şi: (foto) Noul Toyota Hilux Evo Rally Dakar ‘2017 este gata să mănânce tot ce îi va trece pe sub roţi

2017 Toyota HiLux Tonka Concept

După toate aceste modificări pick-up-ul a devenit mai greu cu peste 300 de kilograme şi cântăreşte 2.4 tone. Sub capotă nu s-au făcut schimbări, a rămas acelaşi diesel de 2.8 litri.

Fiind un concept, o lansare în serie a unei astfel de maşini nu este planificată.

Cmentariile sunt închise