in ,

(foto/video) Unul din cele trei supercaruri existente Aston Martin DB10 a fost vândut cu un preţ uriaş

Unul din cele 10 supercaruri Aston Martin DB10, construite special pentru filmările celei de-a 24 pelicule cu agentul 007 – Spectre, a fost vândut la licitaţia casei Christie’s. Suma încasată de organizatori a fost de 3.425.000 de dolari americani.

Coupeul DB10 are la bază modelul V8 Vantage, însă acestuia i-a fost mărit atât ampatamentul, cât şi dimensiunile roţilor. Sub capotă se ascunde un motor V8 de 4.7 litri volum, care dezvoltă 436 CP.

Odată ce filmările s-au terminat, “au rămas în viaţă” doar trei maşini, restul fiind distruse în timpul cascadoriilor. Un coupe a rămas în proprietatea companiei cinematografice Eon Productions, a doua maşină stă în muzeul Aston Martin, iar a treia a fost vândută recent unui proprietar fericit.

Licitaţiile Christie’s, la care s-au vândut şi alte lucruri şi accesorii folosite în pelicula “Spectre”, a avut loc la data de 18 februarie în Londra. Suma totală pe care au reuşit să o adune organizatorii a fost de circa 4 milioane de dolari. De exemplu, ceasul Omega pe care la purtat James Bond (Daniel Craig) şi costumul pe care la purtat în scena de la festivalul mexican “Ziua Morţilor”, au fost vândute cu 132.400 şi 141.000 de dolari respectiv.

Iti place articolul?