(foto) Volkswagen prezintă modelele Golf GTE şi GTD facelift, dar şi preţurile acestora

Pe piaţa din Germania Volkswagen a început procesarea comenzilor pentru modelele Golf GTE şi Golf GTD facelift. Potenţialii clienţi pot afla deja preţul de start al acestora.

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Volkswagen Golf facelift

Volkswagen Golf GTE şi GTD din gama de modele a anului 2018 au fost prezentate săptămâna trecută în cadrul Salonului Auto de la Viena. Acestea au primit aceleaşi modificări cosmetice ca şi toată familia Golf.

Însă, sub capota lui Golf GTD a rămas acelaşi motor turbodiesel de 2.0 litri volum, care produce 184 cai putere şi 380 Nm de cuplu. Maşina accelerează până la 100 de km/h în 7.5 secunde (hatchback) şi 7.9 secunde (variant). Consumul mixt de combustibil nu ar trebui să depăşească 4.4 litri la 100 de kilometri parcurşi.

Actualizatul Volkswagen Golf GTE arată asemenea cum a fost anterior, însă are acum o linie subţire de culoare albastră amplasată orizontal pe grila radiatorului şi noi blocuri optice cu LED-uri.

Sub capotă ascunde o unitate de propulsie hibridă, alcătuită dintr-un motor TSI de 1.4 litri cu 150 CP şi un agregat electric care produce 102 CP. Cuplul maxim este de 350 Nm.

Doar cu energie electrică maşina e capabilă să parcurgă 50 de kilometri, iar în regim combinat autonomia ajunge la 880 kilometri.

Vezi şi: (foto) Volkswagen anunţă că primeşte comenzi pentru noul Golf în versiune R-Line

Noile maşini dispun de sisteme actualizate de asistentă a şoferului, ca: funcţie de frânare automate în oraşe, monitorizare a pietonilor, funcţie prin care maşina se poate mişca singură până la o viteză de 60 km/h şi noul sistem Emergency Assist.

În Germania, GTE facelift are un preţ de la 36.900 de euro, iar GTD facelift – de la 30.800 euro.

Cmentariile sunt închise