in , ,

(video) Zis şi făcut! ABT a adus la Essen Motor Show un RS3 Sportback cu 500 de CP

Zis şi făcut! Atelierul german de tuning ABT Sportsline a prezentat în cadrul Essen Motor Show un Audi RS3 Sportback cu 500 de CP sub capotă. Pentru comparaţie, acelaşi propulsor de 2.5 litri şi cu 5 cilindri produce pe modelul obişnuit 400 de CP şi 480 Nm de cuplu.

Cifra a putut creşte impresionant cu ajutorul unui kit de modernizare a unităţii de control electronic numit ABT Power R. Potrivit inginerilor atelierului, instalarea kitului se face uşor şi practic nu afectează consumul de carburant.

Dacă un Audi RS 3 Sportback facelift este capabil să accelereze până la 100 de km/h în 4.1 secunde şi să atingă o viteză maximă de 280 km/h pentru o taxă suplimentară, atunci noile cifre sunt de 3.7 secunde şi 300 de km/h respectiv.

Vezi şi: (foto) ABT a pregătit pentru Essen Motor Show un Audi RS3 Sedan şi un RS3 Sportback cu 460 de CP

Totodată, pe lângă manipulările de sub capotă, specialiștii ABT au instalat pe RS3 Sportback nişte arcuri pentru suspensie și bare anti-ruliu proprii, îmbunătățind astfel comportamentul mașinii pe șosea. Mai mult, aflăm că atelierul dezvoltă în colaborare cu firma KW un set de componente mai sofisticate pentru suspensia hot-hatch-ului.

Acum automobilul produce 500 de CP şi respectiv are nevoie de mecanisme de frânare îmbunătăţite, lucru de care ABT a avut grijă, împreună cu un nou sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament. Terminaţiile acestuia sunt duble, vopsite într-o culoare neagră mată şi au un diametru de 102 mm fiecare.

Vezi şi: (video) Atelierul ABT a pregătit mai multe îmbunătățiri pentru Audi S5 Cabriolet şi A5 Sportback

ABT nu a uitat că o astfel de maşină trebuie să arate şi bine din punct de vedere estetic. La exterior ne bucură cu prezenţa un kit aerodinamic cu bare de protecţie revizuite, splitter, difuzor, grilă a radiatorului şi corpuri ale oglinzilor retrovizoare vopsite într-o culoare neagră lucioasă şi jante cu o dimensiune maximă de 20 de inci.

În habitaclu există mai multe inserţii din fibră de carbon, tapiţerie nouă pentru scaune, praguri şi un levier modificat al cutiei de viteze.

Iată cât costă o astfel de maşină gata făcută ori pachetul de tuning în particular:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

What do you think?