in , , ,

(foto/video) Ford EcoSport facelift debutează în Europa şi va fi construit chiar în România

Compania Ford a prezentat crossoverul actualizat EcoSport şi pentru piaţa europeană, după ce în noiembrie 2016 l-a arătat peste ocean în versiune locală. Modelul va fi produs la uzina Ford din Craiova, România, în care s-au investit circa 200 de milioane de euro pentru acest lucru.

Facelift-ul i-a schimbat acestui crossover designul exterior şi cel al habitaclului. În afară se remarcă blocuri optice şi secţiuni cu faruri anti ceaţă noi, o grilă a radiatorului unică în locul uneia despărţite în două, dar şi nişte bare de protecţie revizuite.

Despre habitaclu putem spune că este “cer şi pământ” faţă de ce a fost. Acum acesta arată mult mai îngrijit şi mai atrăgător, fiind practic o copie a celui din noul Ford Fiesta. Arhitectura consolei centrale a devenit mai comodă pentru cel din spatele volanului, iar în centrul acesteia tronează un ecran tactil cu dimensiuni de până la 8 inci pe care este afişat cel mai nou sistem multimedia SYNC 3.

Legat de interior, Ford mai spune că mai poate pune acolo un sistem audio cu 10 difuzoare, scaune noi, materiale decorative de calitate şi o podea reglabilă pe înălţime în portbagaj.

Ford EcoSport facelift va fi disponibil şi într-un nivel de echipare sport numit ST-Line. Spre deosebire de cel standard, acesta schimbă pe maşină kitul exterior aerodinamic, îi adaugă jante mai mari (17 inci), tapiţerie din piele şi inserţii din metal, iar caroseria devine bicoloră.

Printre alte dotări pe care le poate avea EcoSport se numără un cruise control cu funcţie de limitare a vitezei, cameră video spate şi sistem de monitorizare a unghiurilor moarte.

Crossoverul va avea sub capotă un motor EcoBoost cu trei cilindri şi cu un volum de un litru. Acesta va produce 100, 125 sau chiar 140 de CP.

Agregatul cu 100 de CP va fi disponibil la comandă abia la mijlocul anului 2018 şi tot atunci va fi introdus un diesel de 1.5 litri cu 125 de CP, care va lucra alături de o cutie mecanică cu şase trepte şi un sistem de tracţiune integrală. Dieselul va mai avea o variaţie cu 100 de CP, însă aceasta va fi disponibilă doar cu tracţiune faţă.

Ford EcoSport facelift în versiune europeană va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt. În 2018 va fi lansată o variantă Active a modelului, inspirată de la modelul Fiesta Active.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?