(foto/video) Maşinile extraordinare pe care le-au văzut vizitatorii Festivalului de Viteză de la Goodwood

În zilele de 29 iunie – 2 iulie 2017, în oraşul britanic Goodwood, s-a desfăşurat cea de-a 24-a ediţie a Festivalului de Viteză, organizat acolo anual din 1993. După ce am stat să adunăm toate fotografiile şi imaginile video care pot reda cele mai tari momente ale acestui festival, venim cu o scurtă retrospectivă.

Chiar dacă numărul de locuri destinat vizitatorilor este limitat la 150.000, în fiecare an aproape toate acestea sunt ocupate. Pentru unii oameni, prezenţa la acest eveniment de amploare a devenit deja o tradiţie, iar pentru alţii nu este decât o vacanţă petrecută în compania a mii de oameni şi sute de maşini exclusive.

În acest an, Ferrari şi Mercedes-AMG, au împlinit câte 70 şi respectiv 50 de ani de la fondare. Respectiv, ambele companii nu au ezitat să folosească acest eveniment drept “platformă” pentru petrecere, aducând acolo o parte a maşinilor clasice, dar şi cele moderne pe care le-a făcut. Nu au lipsit nici monoposturile Formula 1.

Mai mult, Bugatti a reuşit să adune la Goodwood mai multe ediţii Veyron care au însumat puţin peste 11.000 de CP.

De asemenea, în fiecare an, atracţia principală a Festivalului de Viteză de la Goodwood este o sculptură uriaşă. Dacă în 2016 aceasta a fost dedicată celor 100 de ani împliniţi de BMW, în 2017 s-a decis sărbătorirea unui sfârşit frumos de carieră a fostului CEO al Formula 1 Bernie Ecclestone, prezent la sărbătoare.

Festivalul de Viteză de la Goodwood din acest an a fost folosit şi pentru prezentarea unui public semnificativ larg a unor modele de maşini noi. Toate acestea nu doar şi-au etalat formele pe standuri, ci şi-au mai arătat performanțele dinamice pe traseul în rampă în premieră!

În continuarea vă propunem să urmăriţi în timpul liber cele mai tari momente ale acestui show auto, atât prin intermediul câtorva videoclipuri, cât şi printr-o galerie formată din circa 500 de fotografii, acolo unde veţi putea vedea şi maşinile unor vizitatori a festivalului!

În premieră în acest an a avut loc şi un show de drift:

Nu au putut fi evitate şi câteva accidente:

Galerie foto:

Sursă foto: Motor1, Newspress

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/