in , ,

(foto/video) Premieră la Pebble Beach: BMW Concept Z4

BMW a prezentat la ediţia din acest an a Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach, pe lângă Concept Seria 8, noul Concept Z4, o decapotabilă care este aproape gata pentru a intra pe linia de producţie. Deja în 2018 această maşină se va transforma în una de serie, care va primi numele de cod G29 şi va veni să înlocuiască modelul BMW Z4 scos din producţie în 2016.

Chiar dacă se cunoaşte că noua decapotabilă a celor de la BMW este făcută în colaborare cu cei de la Toyota, nu s-a putut vedea niciun indiciu în acest sens, referindu-ne la prezenţa vreunui detaliu sau soluţie de design cunoscute de la japonezi.

Noul Concept Z4 întruneşte în sine mai multe idei clasice a celor de la BMW, dar şi câteva viziuni noi. Majoritatea oaspeţilor care au asistat la premiera publică a maşinii au declarat pe blogurile sale că din profil se aseamănă cu un rechin, exact cum erau maşinile bavareze de altă dată.

Gurile de aerisire largi de pe lateral, blocurile optice cu două secţiuni ale LED-urilor amplasate vertical şi nişte nări imense ale grilei radiatorului sunt doar câteva din lucrurile pe care BMW le-a experimentat. Se mai poate remarca şi dimensiunea automobilului: habitaclul a fost “împins” de pe puntea din spate spre centru.

https://youtu.be/NxreWBM2wR0

Habitaclul lui BMW Concept Z4 este familiar, însă şi aici există elemente care nu le-am mai văzut nicăieri. Acelaşi levier original al cutiei de viteze, un ecran al sistemului multimedia cu forme ascuţite sau un panou de bord digital deasupra căruia mai există şi un head-up display.

Pe volan există un minim de butoane, existând doar unele de comutare a regimurilor de rulare şi pentru câteva setări. Mai putem observa padele pentru comutarea treptelor transmisiei, dar şi un cronometru digital încorporat în volan.

În acest caz, dacă exteriorul maşinii va fi asemănător cu cel de pe variata de serie, atunci habitaclul şi toate detaliile frumoase de acolo vor fi mai degrabă simplificate şi adaptate celor pe care le vedem în noile maşini BMW.

Despre detalii referitoare la capitolul tehnic BMW nu a suflat nicio vorbă, însă se cunosc unele detalii preliminare, aflate din diverse surse. Noua decapotabilă a bavarezilor va avea o platformă identică cu cea a noii Toyota Supra, care va fi prezentată la sfârşitul acestui an. Ambele maşini vor avea o tracţiune spate, însă modelul japonez va fi ceva mai mare în dimensiuni.

Noul BMW Z4 de serie va primi un acoperiş moale, chiar dacă conceptul nu are una, iar în construcţie vor fi folosite elemente din fibră de carbon care îi vor reduce greutatea.

Sub capotă vor fi montate propulsoare originale Made in Germany, turbo, cu patru şi şase cilindri. Varianta de top se va numi BMW Z4 M40i cu un propulsor de 3.0 litri şi 360 de CP, asta dacă nu va apărea o versiune pură M.

Premiera noii generaţii BMW Z4 va avea loc, posibil, la Salonul Auto de la Geneva (2018).

Sursă fotografii live: Motor1, BimmerPost

Iti place articolul?