in , , , ,

(foto/video) Premieră mondială: BMW Concept X7 iPerformance – un SUV imens cu şase locuri

Compania BMW a dezvăluit astăzi, aşa cum a promis, conceptul celui mai mare SUV din gamă – viitorul X7. Numit deocamdată Concept X7 iPerformance, bavarezii ne arată un automobil foarte spaţios, cu şase scaune individuale pentru pasageri şi cu o unitate de propulsie plug-in hybrid.

https://youtu.be/qStR-fUevXA

Denumirea iPerformance al acestui concept de lux denotă prezenţa unei tehnologii BMW eDrive care, combinată cu un motor BMW TwinPower Turbo pe benzină, creează un tren de rulare hibrid eficient şi dinamic ce excelează în toate situaţiile de conducere – inclusiv rulare cu emisii locale zero.

Designul exterior al acestui concept este unul interesant, însă în varianta de serie a modelului va fi cu totul diferit. Grila BMW mare şi verticală, aflată în centrul părţii frontale verticale, acaparează atenţia. Rama şi barele grilei sunt piese unitare şi au un design solid, ca şi cum ar fi făcute dintr-o singură bucată.

Blocurile optice frontale sub foarte subţiri şi includ corpuri de iluminat cu tehnologii laser, iar stopurile pe bază de LED-uri sunt asemănătoare celor de pe noua generaţie BMW Seria 7. Fiind un show-car, dar şi un concept cu sistem de propulsie plug-in hybrid a cărui caracteristici se ţin în secret, BMW nu a văzut nevoia să-i monteze un eşapament.

Pe acest SUV se mai pot vedea nişte roţi cu jante de 23 de inci, o gardă la sol proeminentă, un acoperiş panoramic de dimensiuni generose, numeroase accente cromate pe caroserie şi nişte mânere retractabile.

În habitaclu ies în evidenţă cele şase scaune individuale care sunt poziţionate în trei rânduri şi care mai sunt reglabile, un volan multifuncţional, un panou de bord digital care măsoară 12.3 inci, un ecran al sistemului multimedia pe consola centrală şi alte două individuale pentru pasagerii spate.

Complexul multimedia din Concept X7 iPerformance permite transferul informaţiei de la pasager la pasager. De exemplu, de pe o tabletă poate fi trimis spre sistemul audio melodia dorită sau un articol în format text către alt monitor din automobil.

Varianta de serie a lui BMW Concept X7 iPerformance este aşteptată să debuteze în anul 2018. Aceasta ar putea fi disponibilă atât cu patru locuri individuale pentru pasagerii din spate, cât şi cu şapte locuri în total, al doilea rând fiind o banchetă pentru trei pasageri. Sub capotă vor fi motoare V6, V8, V12 şi chiar o unitate plug-in hybrid.

Prima apariţie în faţa unui public larg noul BMW Concept X7 iPerformance o va face la Salonul Auto de la Frankfurt.

GALERIE FOTO: