(foto/video) Premieră mondială: Hyundai i30 Fastback

Hyundai a prezentat în această după amiază în oraşul german Dusseldorf un nou model de maşină – i 30 Fastback. Pentru familia de maşini Hyundai i30, acest tip de caroserie este o premieră. Thomas Burkle, designerul-şef al Hyundai Design Center Europe a declarat că această maşină combină de minune “spiritul unui coupe cu cel al unui gran turismo”.

https://youtu.be/GO_fdZHN8hw

Noul Hyundai i30 Fastback este o maşină poziţionată în segmentul C, menţionându-se că stilul și eleganța unor astfel de maşini se găsesc, de obicei, în segmentele de lux sau cele superioare. Însă, Hyundai anunţă că este primul brand de maşini care intră în segmentul compactelor cu un vehicul asemănător unui coupe, de calitate şi accesibil tuturor.

Comparativ cu un i30 Hatchback cu cinci uşi, noul i30 Fastback are un acoperiş coborât cu 25 de mm, fapt care nu contribuie doar la o aerodinamică îmbunătăţită, ci şi face vizual automobilul asemănător cu un coupe.

De asemenea, spre deosebire de acelaşi hatchback, noul model are o înălţime mai mică cu 30 de mm (1.425 mm) şi o lungime mai mare cu 115 mm (4.455 mm). Ampatamentul a rămas acelaşi – 2.65 metri, iar garda la sol a scăzut cu 5 mm.

Jantele noului Hyundai i30 Fastback pot măsura 17 sau 18 inci. Culorile disponibile pentru caroserie sunt 12 la număr, iar pentru habitaclu există trei scheme de culori.

Noul Hyundai i30 Fastback este echipat şi cu un complex de sisteme de asistenţă şi protecţie numit Hyundai SmartSense. Acesta include: sistem de frânare automată, sistem de monitorizare a şoferului, smart cruise control care funcţionează până la o viteză de 180 de km/h, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de avertizare la deplasarea în trafic cu spatele, sistem de menţinere a benzii de rulare, limitator de viteză, comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, etc.

Hyundai i30 Fastback poate fi dotat opţional cu un sistem multimedia de nouă generaţie, care poate afişa pe un ecran tactil de opt inci interfeţele Apple CarPlay sau Android Auto. Acesta mai vine la pachet cu un sistem avansat de navigaţie şi un abonament la diverse servicii online pentru o durată de şapte ani.

Standard maşina vine cu un ecran monocrom de cinci inci pentru sistemul audio, cu radio şi conexiune Bluetooth, ori opţional cu un ecran color de aceeaşi dimensiune pe care pot fi afişate şi imaginile video de pe camera spate. Există şi un sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică.

La capitolul tehnic se remarcă o suspensie îmbunătăţită cu 15 procente şi o gamă de propulsoare deja cunoscută de pe modelul i30 Hatchback. Clienţii vor putea alege între un benzinar turbo cu patru cilindri 1.4 T-GDI (140 CP) sau un benzinar turbo cu trei cilindri 1.0 TGDI (120 CP).

Primul poate fi cuplat la o transmisie mecanică cu şase trepte sau una automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, în timp ce al doilea motor vine doar cu o cutie manuală. Ambele propulsoare mai bine echipate cu sistemul Integrated Stop and Go (ISG) care va spori considerabil economia de carburant.

În viitor, linia de motoare pentru noul i30 Fastback va fi completată de un turbodiesel cu patru cilindri şi un volum de 1.6 litri, cu două variaţii de putere: 110 sau 136 de CP. Ambele vor fi disponibile la comandă cu transmisie mecanică cu şase trepte sau automată 7 DCT.

Noul Hyundai i30 Fastback va fi disponibil pe piaţă de la începutul anului 2018.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/