(foto/video) Premieră mondială: Noul Aston Martin Vantage

Distribuie:
 • 15
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Aston Martin a prezentat noua generaţie a supercarului Vantage, una dintre cele mai „accesibile” maşini din gama sa. Modelul se remarcă în primul rând printr-o greutate redusă cu aproximativ 140 de kilograme şi în premieră pentru o maşină a mărcii britanice – un diferenţial spate activ care este controlat electronic!

De menţionat că predecesorul său, care a fost prezentat în anul 2005, a devenit cel mai bine vândut model din istoria Aston Martin – peste 25.000 de exemplare.

Sub capota coupeului a fost montat un V8 twin-turbo de 4.0 litri volum, produs de Mercedes-AMG, care generează 510 CP şi 685 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată ZF cu opt trepte. Caracteristicile dinamice sunt următoarele: acceleraţie 0-100 de km/h în 3.6 secunde, viteză maximă – 314 km/h doar!

Tracţiunea este pe puntea din spate.

Conducerea companiei Aston Martin nu a anunţat dacă va exista şi o versiune cu motor V12, aşa cum avea predecesorul său, însă a sugerat că ar putea apărea o versiune cu o cutie de viteze manuală.

Noul Aston Martin Vantage este construit pe baza unei platforme noi, mai exact o versiune modernizată a şasiului din aluminiu pe care îl utilizează noul Aston Martin DB11. Potrivit informaţiilor oficiale, circa 70% din toate elementele structurii caroseriei au fost făcute de la zero.

Coupeul Vantage a mai fost dotat cu o servodirecţie electrică şi cu un diferenţial spate cu alunecare limitată, care se poate bloca sau debloca în proporţie de 100 de procente timp de câteva milisecunde! Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament este din oțel inoxidabil complet catalizat şi are nişte supape controlate electronic.

Apropo, greutatea automobilului nu depăşeşte 1.530 de kilograme şi ce este mai important, aceasta este distribuită 50:50 între punţi.

Noul Aston Martin este o maşină destul de compactă şi are un design exterior familiar celorlalte modele din gamă. Dimensiunile sunt: lungime – 4.465 mm, lățime – 2.153 mm, înălțime – 1273 mm şi ampatament – 2.704 mm

Supercarul mai dispune de nişte de 20 de inci incluse în anvelope Pirelli P-Zero dezvoltate special pentru acest model, un sistem multimedia cu ecran de opt inci, punct de acces Wi-Fi, sistem de climatizare în două zone, inserţii din Alcantara şi fibră de carbon, etc.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Printre alte dotări opţionale pe care le poate avea se numără: o suspensie adaptivă şi mecanisme de frânare carbono-ceramice, scaune încălzite şi reglabile electric în 16 poziţii, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, volan sport, cruise control adaptiv, cameră video spate şi multe altele.

Noul Aston Martin Vantage are un preţ de start în Marea Britanie de 120.900 de lire sterline, acolo fiind şi cel mai ieftin. În Germania preţul de start porneşte de la 154.000 de euro, în timp ce în SUA maşina va costa cel puţin 149.995 de dolari.

Primele exemplare vor fi livrate proprietarilor în al doilea trimestru al anului 2018.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 15
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...