(foto/video) Premieră mondială: Noul BMW X2 – toate detaliile

Distribuie:
 • 19
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania BMW a prezentat oficial un nou membru al familiei de SAC-uri (Sports Activity Coupe) – crossoverul X2, conceptul căruia l-am văzut pe viu la Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut. Evident, modelul va fi poziţionat în gamă între X1 şi noul X3 pe care recent l-am testat în premieră pentru Moldova.

BMW spune că noul X2, prin caracterul său unic, va fi foarte solicitat în rândul persoanelor tinere și active cărora le place individualitatea, plăcerea adevărată a condusului și stilul, dar în același timp nedorind să jertfească din funcțional.

Lungimea noului BMW X2 este egală cu 4.360 mm, lățimea – 1.824 mm, iar înălțimea – 1.526 mm. Ampatamentul măsoară 2.670 mm. Comparativ cu un X1, noutatea este mai lungă cu 69 de mm, mai lată cu 3 mm și mai scundă cu 86 de mm. Dimensiunea ampatamentului este aceeași!

Volumul portbagajului este egal cu 470 de litri și acesta poate creşte până la 1.355 de litri cu scaunele spate rabatate.

Coeficientul aerodinamic este egal cu 0.28.

Noul BMW X2 este construit pe baza platformei UKL cu tracțiune față, același șasiu fiind folosit pentru X1 și Seria 2 Active Tourer.

Mai multe elemente ale designului exterior evidențiază unicitatea lui X2 și caracterul de membru al familiei X. Unul dintre acestea este grila radiatorului care este pentru prima dată întoarsă și care acum se lărgește în partea de jos.

Alte elemente sunt logourile brandului care există pe montanții posteriori și care potrivit BMW au menirea să amintească de modelele legendare 2000 CS și 3.0 CSL.

Inițial noul BMW X2 va fi oferit cu două motoare: unul pe benzină și două dieseluri. Primul va exista pe versiunea sDrive20i  – o unitate turbo cu patru cilindri și 2.0 litri volum, care produce 192 CP și 280 Nm. Agregatul este cuplat la o cutie de viteze robotizată cu șapte trepte și două ambreiaje. Tracțiunea este pe puntea din față! Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 7.7 secunde, iar viteza maximă ajunge la 227 km/h.

Motoarele alimentate cu motorină de asemenea sunt turbo, au câte patru cilindri și un volum de 2.0 litri. Unul generează 190 CP și 400 Nm (xDrive20d), iar altul 231 CP și 450 Nm (xDrive25d). Cutia de viteze și tracțiunea este în ambele cazuri una automată cu opt trepte și integrală xDrive (puntea din spate se conectează la nevoie). Cel mai puternic diesel face 0-100 de km/h în 6.7 secunde.

Mai târziu vor apărea unități cu trei cilindri: benzinar cu 140 de CP și cutie manuală sau robotizată, alături de un diesel cu 150 de CP. Mai mult, benzinarul cu 192 de cai menţionat anterior va primi o versiune cu tracţiune integrală.

În nivel de echipare de bază, crossoverul este echipat cu o suspensie sport cu arcuri rigide. În nivelele de echipare superioare M Sport şi M Sport X există arcuri şi amortizoare M Performance cu diverse setări. Opţional pot fi oferite amortizoarele adaptive Dynamic Damper Control care pot micşora garda la sol cu 10 mm, de la 182 la 172 mm.

În dependenţă de nivelele de echipare vor varia şi elementele care fac exteriorul maşinii atrăgător. De exemplu cel de bază va include inserţii de culoare neagră pe praguri şi jante de 17 inci, cel M Sport – un kit aerodinamic cu elemente care au forme sportive şi jante de 19/20 inci, iar cel de top numit M Sport X va include o inserţie de protecţie şi de culoare argintie pe bara de protecţie frontală, plus jante de 19 sau 20 de inci.

Habitaclul noului X2 aminteşte foarte mult de cel din X1. În particular vorbind este asemănător panoul de bord. Standard sistemul multimedia are un ecran de 6.5 inci, iar opţional este oferit unul de 8.8 inci, tactil, cu sistem iDrive, dar şi un head-up display.

Scaunele pentru pasageri sunt acoperite standard cu materiale textile, iar opțional există posibilitatea de a comanda patru tipuri de tapițerie Dakota cu cusături contrastante, perforații și inserţii din Alcantara.

Opțional mai există un sistem de iluminare ambientală cu șase culori și un acoperiș panoramic cu trapă. Nu în ultimul rând există un set de sisteme de siguranță și asistență.

BMW a anunțat că vânzările noului X2 vor începe în luna martie a anului 2018.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 19
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate