(foto/video) Premieră mondială: Noul Volkswagen T-Roc

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

S-a întâmplat ce era de aşteptat! După câţiva ani, analizând piaţa de maşini, Volkswagen a lansat propriul crossover compact care va lupta pe piaţă cu popularul Opel Mokka şi Skoda Karoq. Noul VW T-Roc a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat la Wolfsburg, însă vom avea ocazia să îl vedem îndeaproape şi la Salonul Auto de la Frankfurt.

În primul rând, pentru ca să vă orientaţi cât de mare este, vă spunem dimesiunile pe care le are. Dacă un VW Tiguan de nouă generaţie are o lungime de 4.486 de mm, atunci noul T-Roc măsoară 4.230 de mm. Lăţimea este de 1.820 de mm, înălţimea – 1.573 mm, iar ampatamentul atinge 2.600 mm.

Noul T-Roc este construit pe aceeaşi platformă modulară MQB care o foloseşte şi Golf, însă de acesta din urmă nu se deosebeşte doar prin dimensiuni şi gardă la sol.

Cei de la VW şi-au permis să experimenteze la capitolul design şi au înzestrat noul crossover cu o grilă a radiatorului cu forme 3D, blocuri optice cu forme noi, lumini de zi cu LED-uri sub o formă neobişnuită care mai pot semnaliza şi direcţia de deplasare, bosaje proeminente, dar şi o caroserie care poate fi vopsită în 10 culori diferite, combinate cu cele patru disponibile pentru acoperiş.

Habitaclul este făcut în stilul ultimelor modele, însă este mai interesant datorită inserţiilor care sunt vopsite în culoarea caroseriei şi fac un anumit contrast, plăcut ochilor. Consola centrală este întoarsă puţin către şofer, iar în centrul acesteia este montat un ecran tactil al sistemului multimedia, care poate avea o dimensiune între 6.5 şi 8. inci. Acesta suportă interfeţele MirrorLink, Apple CarPlay şi Android Auto, iar suplimentar poate recunoaşte telefonul şoferului şi conecta setările personale care au fost salvate în călătoria anterioară.

Deocamdată la alegere vor fi oferite două nivele de echipare numite Style şi Sport, care se deosebesc printr-un decor specific, designul jantelor şi forma scaunelor pasagerilor faţă. În 2018 va apărea echiparea R-Line care îi va modifica lui T-Roc şi kitul exterior aerodinamic.

Volumul portbagajului măsoară 445 de litri până sub raft şi 1.290 de litri cu bancheta din spate rabatată.

Printre dotările de bază pe care le are deja noul Volkswagen T-Roc se numără: sistem de urmărire a marcajelor rutiere şi de frânare automată cu posibilitatea detectării pietonilor. Opţional se oferă: sistem de climatizare avansat, acoperiş panoramic, sistem de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, cruise control adaptiv, sistem de parcare automată, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, cameră video spate, buton de pornire a motorului, sistem audio Beats (300 W) şi multe altele.

Apropo, noul T-Roc vine şi cu un panou de bord digital, practic asemănător cu cel de pe Skoda Karoq: poate fi selectat designul ceasurilor, ascunderea acestora, afişarea unei hărţi pentru navigaţie sau a tuturor celor enumerate împreună. Indicatorii volumului de carburant în rezervor şi cel al temperaturii lichidului de răcire sunt făcute individual în părţile laterale.

Sub capotă există o gamă largă de motoare la alegere – şase la număr: benzinare 1.0 TSI (115 CP), 1.5 TSI (150 CP) şi 2.0 TSI (190 CP), alături de dieseluri 1.6 TDI (115 CP) şi 2.0 TDI (150 sau 190 CP). Cutii de viteze mecanice cu şase trepte sunt disponibile doar cu motoarele cu 115 şi 150 de CP, iar unele robotizate DSG doar cu cele mai puternice agregate.

Sistemul de tracţiune integrală 4Motion cu un ambreiaj multi-disc care conectează puntea din spate este disponibil doar cu motoarele care produc 150 sau 190 de CP. Combinaţia tracţiune integrală şi cutie manuală de viteze este disponibilă doar cu propulsoare diesel.

Sistemul de tracţiune integrală are mai multe regimuri care pot fi selectate printr-un joystick.

Printre alte dotări tehnice se numără amortizoare adaptive DCC şi un mecanism al ruliului care permite efectuarea a mai puţine rotaţii a volanului până la capăt.

Cel mai puternic Volkswagen T-Roc 2.0 TSI accelerează până la 100 de km/h în 7.3 secunde, iar viteza maximă este de 228 de km/h. Mai târziu va apărea pe piaţă şi un T-Roc R care ar putea produce aproximativ 250 de CP.

Producţia lui VW T-Roc deja a demarat la uzina mărcii din Portugalia, înlocuind pe linia de producţie modelul Scirocco. De asemenea modelul va fi produs şi în China din 2018. Preţul de start în Germania este de 20.000 de euro.

Galerie foto:


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...