(foto/video) Primul Mercedes-Benz S-Class Pullman Guard W140 se vinde. L-a folosit însuşi Boris Elţin

Pe cel mai popular portal de anunțuri auto din Federația Rusă a apărut o ofertă care ar fi irezistibilă în ochii unor colecționari adevărați. Acolo a fost scos la vânzare un Mercedes-Benz S-Class Pullman, pe care l-a folosit însuși Boris Elțin pentru deplasări de serviciu.

Limuzina blindată, produsă în anul 1995, a fost evaluată la puțin peste 33.8 milioane de ruble sau aproximativ 10.351.000 de lei moldoveneşti.

În textul anunțului ni se spune că acest automobil este primul Pullman în caroserie W140 din 27 produse vreodată și încă un Pullman Guard! Autorul anunțului mai menționează că această limuzină nu trebuie confundată cu vreo mașină analogică făcută de compania TRASCO BREMEN.

Inițial mașina a fost destinată pentru a fi folosită de cancelarul german Helmut Kohl, însă acesta a refuzat-o și i-a dăruit-o prietenului său – primului președinte rus Boris Elțin. Fostul șef al Federației Ruse a folosit-o din 1995 și până când s-a stins din viață.

Vezi şi: (foto) Limuzina lui Putin a mai scăzut din preţ şi kilometraj

Sub capota acestui Pullman Guard se ascunde un propulsor de 6.0 litri volum cu 394 de CP, cuplat la o transmisie automată. Parcursul afișat pe panoul de bord este în jurul a 90.000 de kilometri.

Automobilul este într-o stare foarte bună din punct de vedere tehnic și estetic, având printre dotări un sistem ABS, un sistem de climatizare în trei zone şi un habitaclu tapiţat cu piele.

În prezent mașina de află într-o colecție privată. Proprietarul actual deține toate documentele originale ale acesteia, inclusiv și unele care confirmă folosirea limuzinei în trecut în Garajul cu Destinație Specială de la Kremlin.

Vezi şi: Premieră: Mercedes-Maybach S 600 Pullman Guard. Patru roţi ţin o fortăreaţă de peste 5 tone!

Dacă esti interesat de ofertă, poţi vedea anunţul AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/