(foto/video) Premieră mondială: BMW M4 CS – o nouă ediţie limitată de maşini sport

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

BMW M GmbH prezintă la Salonul Auto de la Shanghai o nouă ediţie limitată – BMW M4 CS (Club Sport). Noul model completează nişa dintre M4 Coupe cu pachet Competition şi modelul BMW M4 GTS, dedicat performanţelor de circuit.

Lansarea noului M4 CS marchează şi noua nomenclatură pe care BMW M GmbH o introduce pentru modele sale. Poziţionate deasupra modelelor M standard se vor afla versiunile Competition, cu performanţe îmbunătăţite.

Apoi urmează modelele în ediţie specială CS, aflate cu un eşalon mai sus. Acestea vor fi construite atât pentru motorsport şi competiţii club sport, dar şi pentru utilizarea zilnică datorită omologării pentru şosele.

Sub capota noului BMW M4 CS este poziţionat un propulsor TwinPower Turbo care produce 460 de CP şi 600 Nm. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 3.9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 280 de km/h.

Noul BMW M4 CS este echipat cu transmisie M cu dublu ambreiaj (M DCT), cu Drivelogic, cu şapte trepte. Această transmisie de ultimă oră are un radiator de ulei separat şi permite atât schimbarea automată a vitezelor, cât şi intervenţii manuale prin utilizarea padelelor din spatele volanului.

Suspensia noului BMW M4 CS o reflectă, în mare, pe cea a modelului M4 cu pachet Competition. Conexiunile şi suporturile roţilor – de la cele două punţi – sunt realizate din aluminiu forjat, motiv pentru care sunt foarte uşoare. M4 CS este echipat standard cu suspensie M adaptivă.

Noul BMW M4 CS a fost perfecţionat pe cea mai solicitantă pistă de teste pentru maşini sport de înaltă performanţă: legendara buclă Nordschleife de la Nürburgring. Timpul pe un tur de – 7 minute şi 38 de secunde – aşează M4 CS în zona automobilelor supersport.

Vezi şi: În viraje, cu 200 de km/h. BMW M4 GTS a bătut timpul câtorva supercaruri pe Nurburgring (video)

Cea mai bună aderenţă în orice condiţii de condus este asigurată de sistemul DSC (Dynamic Stability Control) – care include mod M Dynamic – şi diferenţialul M activ. Sistemele de control pentru suspensia M adaptivă, DSC şi diferenţialul M activ au fost modificate pentru a se potrivi cerinţelor dinamice ale BMW M4 CS, la fel cum este şi cazul reglajului direcţiei electromecanice.

Există opţiunea de a ajusta setările direcţiei şi suspensiei în funcţie de preferinţele personale sau de cerinţele drumului parcurs. Pentru aceasta, ei pot selecta unul dintre cele trei moduri de condus (Comfort, Sport şi Sport+) prin simpla atingere a unui buton.

În cazul în care conducătorul este puţin prea optimist, DSC va interveni instantaneu. Cu toate aceste, în modul M Dynamic (MDM) vor fi permise şi derapaje controlate.

Optimizate pentru circuit sunt şi jantele din aliaj uşor (faţă: 9 J x 19, spate: 10 J x 20) concepute exclusiv pentru M4 CS şi echipate standard cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 (faţă: 265/35 R 19, spate: 285/30 R 20). De asemenea, M4 CS poate fi comandat gratuit şi cu anvelope de şosea Michelin Sport.

Interiorul noului BMW M4 CS atrage prin ambianţa sportivă pe care o propune. Scaunele sport M ultrauşoare, tapiţate cu piele/Alcantara, impresionează, iar nota dinamică se extinde până la decoraţiunile panourilor uşilor – sunt realizate din fibre naturale compactate şi dispun curele de închidere în loc de mânere.

Printre dotările standard de la bord se numără controlul automat al aerului condiţionat, o versiune a sistemului de sonorizare BMW Professional adaptată cerinţelor de acustică specifice M4 CS şi sistemul de navigaţie Professional.

Capota – cu prizele de evacuare a aerului orientate spre spate, caracteristice pe powerdome – şi acoperişul sunt realizate din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), un material high-tech ultrauşor şi foarte rigid.

În realitate, designerii BMW M GmbH au oferit noului M4 CS aspectul care reflectă potenţialul sportiv al automobilului. Dotarea semnătură a părţii frontale proeminente, completată de farurile LED duble de ultimă oră, o reprezintă şorţul faţă, cu prize de aer largi în trei secţiuni. Acestea furnizează o cantitate mare de aer de răcire pentru motorul de înaltă performanţă şi frânele M compozite, cu etriere cu patru pistoane pe puntea faţă, respectiv cu două pistoane pe cea spate.

Noul splitter faţă specific modelului a fost realizat din fibră de carbon vizibilă, exclusiv pentru ediţia specială M4 CS. Pentru eficienţă aerodinamică, acestea este combinat cu difuzorul spate preluat de la BMW M4 GTS şi cu spoilerul Gurney.

Stopurile inovatoare cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode), introduse de BMW M GmbH exclusiv pentru M4 CS, BMW M4 DTM Edition şi M4 GTS, sunt o exclusivitate absolută în industria auto.

Noul BMW M4 CS va fi produs la uzina BMW din München. Potrivit informaţiilor neoficiale numărul de maşini produse va varia între 200 şi 3.000 de exemplare.

Preţul unui exemplar în Germania va porni de la circa 117.000 de euro.


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...