in , ,

(galerie foto) Premieră mondială: Opel Insignia GSi – sedan sport cu 260 de cai putere

Premieră mult aşteptată de la Opel. Marca germană prezintă versiunea GSi pentru noua generaţie Insignia. Noul model nu a actualizat maşina originală doar la capitol estetic, ci şi sub capotă. Deocamdată nu se cunoaşte dacă în viitor va apărea şi o versiune OPC.

În primul rând, Opel ne spune că acest Insignia GSi este un sedan sport pentru acele persoane care îşi doresc cu adevărat o maşină specială. Cel care va sta în spatele volanului unui astfel de automobil se va simţi excelent pe orice tip de drum.

Sub capotă se ascunde un propulsor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri, care produce 260 de CP şi 400 Nm de cuplu. Acest motor are doar cu 10 CP mai mulţi decât cel mai puternic benzinar disponibil pentru un Opel Insignia obişnuit.

Cutia de viteze este una automată cu opt trepte, iar acestea din urmă pot fi schimbate cu ajutorul unor padele din spatele volanului, selectând unul din modurile Standard sau Sport.

În viitor va fi disponibil pentru această maşină şi un nou propulsor turbo diesel.

Aceste dotări tehnice l-au ajutat pe noul Opel Insignia GSi să fie mai rapid pe Nurburgring decât precedentul Opel Insignia OPC 2.8 V6 Turbo. Chiar dacă un timp înregistrat pe un tur nu a fost anunţat, reprezentanţii companiei spun că noul sedan este cu 160 de kilograme mai uşor decât maşina menţionată anterior.

Inginerii care au lucrat asupra lui Opel Insignia GSi au declarat că şasiul FlexRide a fost setat special pentru acesta. Mai sunt puse la dispoziţie frâne Brembo cu patru pistoane în etriere şi discuri cu un diametru de 345 mm, alături de un sistem de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului

Instalarea unor arcuri mai scurte ale suspensiei au contribuit la reducerea gărzii la sol cu 10 mm, iar amortizoarele sport ştiu să reducă şocurile foarte bine, astfel în cât corpul maşinii să fie minim mişcat.

Viitorul proprietar al unui Opel Ingisnia GSi va putea alege unul din modurile de rulare: Standard, Tour sau Sport, care schimbă setările servodirecției și reacţia la apăsarea acceleratorului. Există şi un mod Competition care poate fi activat prin apăsarea dublă a butonului ESP. În urma acestei acţiuni servodirecţia este îmbunătăţită mai mult, iar sistemul de control al tracţiunii se deconectează.

Maşina va veni echipată şi cu un set de anvelope Michelin Pilot Sport 4 S, care “încălță” nişte jante frumoase de 20 de inci.

Exteriorul automobilului se mai remarcă prin nişte bare de protecţie cu guri de aerisire largi şi două terminaţii cromate ale eşapamentului, între acestea fiind instalat un pseudo difuzor. Există şi un eleron pe portbagaj.

În habitaclu au fost montate nişte scaune cu profil sportiv, special făcute pentru acest model şi certificate de medici ortopezi. Clienţii vor putea alege două combinaţii de tapiţerie pentru acestea. Scaunele pot fi încălzite, ventilate şi pot avea funcţie de masaj.

Volanul de asemenea va fi îmbrăcat cu piele perforată, iar pedalele vor fi acoperite cu inserţii din aluminiu.

Noul Opel Insignia GSi este numit drept o continuare a unei tradiţii de 33 de ani, timp în care Opel a făcut mai mult maşini sport sub acest logo: Manta GSi şi Kadett GSi (1984), Kadett 2.0 GSi 16V (1988), Astra GSi (1993) şi variaţii GSi pentru Corsa A (1988) sau Corsa D (2012).

Noul Opel Insignia GSi îl vom vedea îndeaproape la Salonul Auto de la Frankfurt. Vânzările vor demara în Germania la mijlocul lunii octombrie.

Apropo, noul Opel Insignia GSi mai are trei interpretări, care se vor regăsi în alte ţări. De exemplu, în Australia această maşină este numită noua generaţie Holden Commodore VXR. Aceasta vine cu un propulsor V6 de 3.5 litri, care produce 320 de CP şi 381 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una automată cu nouă trepte. Tracţiunea este integrală.

În Marea Britanie modelul este numit Vauxhall Insignia GSi. Acesta vine la fel cu un motor turbo de 2.0 litri, care produce 260 CP şi 400 Nm de cuplu. Unitatea cu patru cilindri este cuplată la o transmisie automată cu opt trepte.  Tracţiunea este integrală.

Iar în SUA şi China va fi disponibil modelul Buick Regal GS. Maşina ascunde sub capotă un motor şi o cutie de viteze asemănătoare cu cele de pe sedanul din Australia. În SUA modelul are un preţ de start de 40.000 de dolari.