(galerie video) Premieră: Noul Volvo VNL este numit drept cel mai sigur camion din lume

Volvo Trucks a prezentat în SUA noua generaţie de camioane din seria VNL. Acestea au fost desemnate de Volvo drept cele mai sigure din lume pentru că dispun de o mulţime de tehnologii care nu previn doar accidentele, ci şi îi asigură o protecţie sporită celui din spatele volanului.

Formele noului Volvo VNL sunt asemănătoare cu modelele precedente, însă designul a suferit schimbări radicale. Silueta camioanelor este mult mai stilată, iar blocurile optice sunt acum făcute în stilul automobilelor din gama Volvo Cars, având o fâşie luminoasă din LED-uri caracteristică.

Vezi şi: (video) Moment emoţionant. Volvo Trucks i-a adus unui copil cea mai mare maşină pusă vreodată într-o cutie

Capota, gurile de aerisire şi grila radiatorului au fost reproiectate pentru ca aerul “să alunece” mai uşor şi în acelaşi timp să răcească mai eficient propulsorul. De asemenea, forma cabinei din oţel dur, împreună cu aripile şi cu o nouă construcţie a şasiului au fost făcute de la zero pentru a optimiza curenţii de aer.

La alegere vor fi puse la dispoziţia clienţilor cinci versiuni: VNL 300, VNL 400, VNL 740, VNL 760 şi VNL 860. Fiecare din aceste camioane cu trei osii se vor deosebi prin configuraţia cabinelor, motoare, dotări opţionale şi alte caracteristici.

Panoul de bord al camioanelor din seria VNL este nou şi include un ecran color de cinci inci pe care sunt afişate intuitiv toate informaţiile necesare. Pe ecranul color al sistemului multimedia pot fi afişate datele unui sistem de navigaţie avansat, dar şi imaginile video transmise de pe o cameră video de la exterior. Mai există un sistem audio bun, conexiune Bluetooth, porturi USB şi prize la 12 volţi.

De asemenea, noile camioane din seria VNL pot fi dotate opţional şi pentru prima dată într-o astfel de maşină Volvo, cu un sistem multimedia cu ecran tactil de 7 inci care suportă interfaţa Apple CarPlay.

https://www.youtube.com/watch?v=Wg2wHeMJMaA

Noul Volvo VNL este de asemenea echipat cu un volan inteligent şi multifuncţional care îi va permite şoferului să gestioneze aproape toate funcțiile de interfață care sunt la îndemână. Cu ajutorul funcţiei Volvo Perfect Position, șoferii îşi vor putea regla volanul în orice poziţie dorită.

La alegere sunt disponibile şi o gamă variată de scaune care se mişcă înainte, înapoi, sus, jos, îmbunătățind ergonomia. Unele dintre ele mai pot fi ventilate şi încălzite.

În cabina unor modele Volvo VNL există şi un spaţiu pentru dormit/relaxare. Acesta poate avea o dimensiune de până la 77 de inci sau aproape doi metri. Mai există diverse spaţii pentru depozitate, iluminare cu LED-uri, un punct de control al sistemului multimedia, climatizării, lacătelor, alarmei, etc.

Pentru modelele Volvo VNL 760 şi 860 este disponibil nivelul de echipare Volvo Globetrotter. Acestea includ aproape toate dotările care vin să facă confortul şoferului unul maxim, printre care şi: un pachet exterior aerodinamic complet, jante polişate, scaune premium, frigider, invertor, etc.

Gama de motoare este completată din unităţi D13, D11 şi Cummins X15, fiecare având 13, 11 şi 15 litri volum respectiv.

Mai există şi o unitate numită Volvo D13 Turbo Compound care utilizează un sistem mecanic de recuperare a căldurii reziduale pentru a capta energia irosită a motorului prin eșapament. Rezultatul – 50 de CP suplimentari şi o eficiență a consumului de combustibil de până la 6.5 ​​la sută.

Cutiile de viteze sunt semi-automate I-Shift.

Toate camioanele Volvo VNL sunt dotate standard cu Volvo Active Driver Assist by Bendix – un sistem bazat pe un radar şi o cameră, care monitorizează situaţia din trafic şi poate aplica automat frâna pentru evita coliziunile frontale, chiar şi cu maşini care staţionează.

Sistemul mai dispune şi de, o premieră în industria camionelor, un head-up display care afişează semnale luminoase direct pe parbriz în cazul în care camionul se apropie prea mult de un vehicul din faţa sa.

Un sistem electronic de stabilitate este şi el disponibil standard.

Toate camioanele Volvo VNL vor putea fi urmărite de la un centru de control special, iar clienţii vor putea primi suport 24/24 dacă se vor afla în situaţii excepţionale.

După ce veţi aprecia galeria de imagini foto/video, la final de articol vă invităm să analizaţi specificaţiile celor cinci versiuni ale seriei Volvo VNL.








Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/