Germania va percepe taxe de la şoferii străini care vor folosi autostrăzile sale celebre

Executivul german a aprobat la 25 ianuarie curent un proiect de lege care prevede introducerea unor taxe pentru folosirea celebrelor autostrăzi (autobahn-uri), scrie Deutsche Welle.

Decizia a fost luată chiar dacă mai multe ţări vecine s-au arătat împotrivă şi au învinuit Berlinul că această decizia îi va discrimina pe şoferii străini.

FOTO: the-wanderlusters.com

Proiectul de lege aprobat este rezultatul unui compromis la care au ajuns Guvernul german şi Comisia Europeană, scrie portalul. Drept urmare, se aşteaptă ca proprietarii de automobile ecologice să plătească un impozit mai mic decât cel stabilit anterior.

De asemenea, până când legea va fi pusă în aplicare, tarifele pentru deplasarea pe autostrăzi pentru şoferii străini ar mai putea scădea. Acestea vor fi, în dependenţă de volumul motorului şi volumul de noxe emise, în valoare de 2.5, 4, 8, 14 şi 20 de euro, anterior fiind propuse doar trei categorii 5, 10 şi 15 euro.

Totuşi, costul unui abonament anual va fi limitat la doar 130 de euro.

FOTO: hswstatic.com

Odată ce a trecut de Guvern, acest proiect de lege trebuie să fie aprobat pozitiv şi de Parlamentul german (Bundestag), dar şi de Bundesrat.

Cel mai probabil sistemul de colectare a taxelor va funcţiona începând cu anul 2019.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/