Hyundai Motor Group anunţă că investeşte 80 de milioane de euro în compania lui Mate Rimac

Hyundai Motor Company și KIA Motors Corporation, ambele întrunite formând Hyundai Motor Group, au investit în comun 80 de milioane de euro în Rimac Automobili (64+16), o companie din Croaţia care a devenit în scurt timp un lider în producţia de vehicule de înaltă performanţă şi componente legate de propulsia şi autonomia acestora.

Firmele au anunțat un parteneriat strategic pentru a colabora cu privire la dezvoltarea a două vehicule electrice de înaltă performanță. Cu noua colaborare în curs de desfășurare, Hyundai Motor Group își propune să accelereze tranziția spre mobilitate curată și să se poziționeze ca un lider global în conducerea acestei schimbări în industrie.

De cealaltă parte, Rimac s-a stabilit ca un lider în tehnologiile vehiculelor electrice de înaltă performanță și ca producător de maşini sportive electrice. Compania continuă să livreze tehnologii EV, sprijinind astfel mulţi parteneri din industrie, inclusiv Hyundai Motor Group, pentru a accelera drumul lor spre un viitor electric.

Vezi şi: Niciodată nu s-ar fi aşteptat la asta! Porsche a cumpărat 10% din acţiunile companiei lui Mate Rimac

Din primele detalii aflăm că Hyundai Motor, KIA Motors şi Rimac vor lucra împreună pentru a dezvolta un automobil sportiv electric, care va face parte din gama de maşini Hyundai N. Al doilea vehicul va fi unul la fel de înaltă performanţă, la fel electric, însă pe bază de pile de combustie.

“Rimac este o companie inovatoare cu capacități remarcabile în vehiculele electrice de înaltă performanță. Rădăcinile sale și experiența abundentă, colaborând cu producătorii de automobile combinați cu priceperea tehnologică, face ca Rimac să fie partenerul nostru. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Rimac pe drumul nostru spre o mobilitate fără emisii”, a declarat Euisun Chung, vice-președinte executiv al Hyundai Motor Group.

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Noul Rimac C_Two va avea o nouă tehnologie de propulsie în versiunea finală

“Suntem foarte impresionați de viziunea Hyundai Motor Grout și inițiativa promptă și decisivă. Credem că acest parteneriat tehnologic va crea o valoare maximă pentru companiile noastre și pentru clienții lor. Rimac este încă o companie tânără și relativ mică, dar cu o creștere rapidă. Vedem un investitor puternic și un partener tehnologic în Hyundai Motor Group și cred că această colaborare va percepe poziția noastră ca un furnizor nr.1 de componente de electrificare pentru industria auto”, a adăugat fondatorul și CEO-ul Rimac Automobili, Mate Rimac.

Companiile vor lucra strâns împreună pentru a dezvolta prototipuri pentru cele două vehicule sus menţionate, până în 2020, cu intenția de a le aduce pe piață la o dată ulterioară. Abia aşteptăm să vedem rezultatele.

Încă o maşină construită cu agregate livrate de Rimac: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Noul hipercar electric Pininfarina Battista

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/