Imagini spion: Au demarat testele noii generaţii Mercedes-Benz Sprinter, care va avea şi o versiune electrică

Subdiviziunea comercială a companiei Mercedes-Benz a început testele pe drumuri publice a noii generaţii a modelului Sprinter. Cel mai probabil designul familiei de maşini populare în lume va fi făcut în stilul conceptului Vision Van.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Maşina comercială a viitorului – Mercedes-Benz Vision Van

Maşina surprinsă de fotografii Automedia pentru AutoBlog.MD, în Germania, este un exemplar de teste dotat cu o cabină şi o benă pentru transportul mărfurilor. Versiunea destinată pasagerilor încă nu a fost văzută în afara uzinii Mercedes, însă aceasta va debuta împreună cu mai multe variaţii de caroserie în prima jumătate a anului 2018.

Din informaţii care provin de la unele surse din anturajul celor de la Mercedes-Benz, noul Sprinter va fi construit pe o platformă comună cu cea a viitorului Renault Master şi se va alege cu un set larg de asistenţi electronici pentru şofer. Decizia a de a folosi o platformă comună cu Renault este una logică, existând deja o experienţă de colaborare la construcţia modelelor Citan/Kangoo sau Alaskan/Navara/X-Class.

Gama de propulsoare a noului Sprinter va fi compusă dintr-o nouă generaţie de agregate turbodiesel care vor economisi carburantul şi vor genera un nivel mic de emisii. Tracţiunea va fi una integrală sau pe puntea din spate, iar cutia de viteze manuală cu şase trepte sau automată.

Apropo, avem o confirmare oficială din partea Mercedes-Benz că noua generaţie Sprinter va avea şi o versiune electrică. Pentru a o putea construi, împreună cu o versiune electrică a modelului Vito, în uzina mărcii din Dusseldorf au fost investiţi cel puţin 300 de milioane de euro.

Prezentat în premieră în anul 1995, modelul comercial Mercedes-Benz Sprinter a ajuns să fie distribuit în peste 130 de ţări şi în peste 2.8 milioane de unităţi cu diverse tipuri de caroserii.

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN IMAGINI SPION

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/