Importăm vechituri. De la 1 ianuarie au fost vămuite circa 2000 maşini mai vechi de 10 ani

Efectele “negative” ale ofertei fierbinţi propuse de autorităţi (vămuirea cu 70% reducere) nu au ezitat să apară. Sute de moldoveni au profitat de moment şi au adus în ţară automobile vechi. Numărul mare de maşini la sigur nu va contribui la îmbunătăţirea mediului ecologic din ţară.

Aflăm că aproape două mii dintre mașinile vămuite de la începutul anului, cu reducere la plata accizei, sunt mai vechi de 10 ani. Cele mai multe autoturisme, cu termenul de exploatare mai mare de 10 ani, sunt aduse din Lituania.

Vezi şi: Vămuirea cu reducere de 70%. Iată câte maşini au fost înregistrate în 20 de zile

FOTO: unimedia.info

Din cele 693 de mașini cu numere lituaniene, care au fost supuse regimului vamal, 653 sunt mai vechi de 10 ani.

În cazul autoturismelor aduse din Bulgaria, 647, din totalul de 688, au termenul de exploatare mai mare de 10 ani.

Vezi şi: Belize, Libia sau Swaziland. Lista ţărilor de unde au fost importate maşini în 2016 în Moldova

De la începutul anului au fost supuse vămuirii și 224 de unități de transport importate din Franța, dintre care 155 sunt mai vechi de 10 ani.

La fel, cu termenul de exploatare mai mare de un deceniu sunt și 130 de autoturisme importate din Germania, dar și 92 din Italia.

Află mai multe detalii, dar şi ce acte sunt necesare, aici: Reportaj video: Vămuirea mașinilor cu -70% reducere. Tot ce ar trebui să știți despre asta

Sursă: bizlaw.md

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/