În loc să-i scrie amenda, au chemat salvatorii. Un şofer, prins de poliţie având 5.12 promile de alcool în sânge

Un polonez a atras atenţia unui echipaj de poliţie din oraşul Gorlice prin faptul că rula cu un Opel fără a avea centura de siguranţă cuplată. Tras pe dreapta pentru explicaţii, oamenii legii au constatat că era şi într-o stare de ebrietate, una deosebit de avansată.

FOTO: eastnews.pl, foto: Piotr Jedzura / REPORTER

Vezi şi: (video) Experiment în Chişinău: Ce a arătat alcooltestul poliției după consumul câtorva băuturi şi bomboane cu alcool

În urma testării alcoolscopice s-a demonstrat că doza de alcool în sânge era mai mare decât cea care este letală pentru un om! Primul test a arătat 4.2 promile, iar unul repetat a indicat deja 5.12 promile! Cifrele i-au pus în gardă pe poliţişti care au chemat de urgenţă salvatorii.

Se crede că 5 ppm este deja o doză letală pentru orice persoană. Cu toate acestea, unii șoferi par a juca o ruletă periculoasă, încercând să învingă “doza de moarte” și chiar în spatele volanului. Adevărul este că în calcularea acestei doze un rol important în joacă greutatea corporală.

De exemplu, o sticlă de vodcă de 700 de ml conţine 200 de ml de etanol pur, cifră care se transformă în 2.5 promile. În acest caz, şoferul ar fi consumat cel puţin două astfel de sticle cu alcool timp de 40-80 de minute.

Evident, după o astfel de încălcare permisul de conducere i-a fost ridicat, iar viitorul său va fi decis de instanța de judecată. Conform legilor locale, conducătorul auto riscă până la doi ani de închisoare şi o interdicţie de a conduce autovehicule pentru câţiva ani buni.

Vezi şi: (video/update) „Ţi-ai permis, n-ai permis”. Şoferii băuţi care vor face infracţiuni nu vor avea dreptul să conducă timp de 4 ani

Sursă: moto.wp.pl

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/