in , ,

În Parlament “s-a aflat” despre importul maşinilor avariate şi modificarea odometrelor acestora. S-a pregătit un proiect de lege

Rugăciunile au fost ascultate! Un grup de deputaţi, cel mai probabil după ce au aflat de situaţiile relatate inclusiv de AutoBlog.MD despre importului de maşini avariate şi modificarea odometrelor acestora, au decis să facă o regulă şi au pregătit un proiect de lege.

Acesta a fost deja înregistrat în Parlament şi urmează a fi dezbătut în sesiunea curentă, până la alegerile parlamentare!

Vezi şi: Auto Inspect: Chiar acum în vama Leușeni! Un camion plin cu mașini distruse este pe cale să intre în Moldova

Aşadar, aleşii poporului doresc să iniţieze modificarea actelor legislative, mai exact a Codului Vamal, printr-o lege care să-i impună şi să-i împuternicească pe angajaţii Serviciului Vamal în vederea înregistrării la import în Republica Moldova a datelor odometrelor mijloacelor de transport, inclusiv aspectul exterior al acestora, cu excepţia celor noi!

Potrivit autorilor, proiectul de lege în cauză este elaborat în vederea asigurării subiecţilor de drept cu posibilitatea de avea acces la mijloace de transport sigure şi calitative. De asemenea acest proiect va diminua posibilitatea vânzătorilor de rea credinţă de a întoarce odometrele autovehiculelor în urmă.

“Reieşind din circumstanţele în care se importă autovehicule la mâna a doua sau a treia în Republica Moldova, considerăm imperios de înregistra datele odometrului mijloacelor de transport la intrarea în ţară, inclusiv cu fixarea aspectului exterior al acestora. Ambele acţiunile de înregistrare se vor efectua de către colaboratorii vamali prin intermediul mijloacelor tehnice. Serviciul Vamal va stoca şi păstra toate imaginile mijloacelor de transport importate în ţară într-o bază de date, în baza codului VIN a mijlocului de transport. Informaţia în cauză urmează a fi publică şi prezentată la solicitarea fiecărei persoane interesate”.

Vestea este demnă de apreciat şi mai aflăm că autorităţile vor crea şi o bază de date în acest sens, în care orice viitor posesor de maşină la mâna a doua să poată verifica un automobil despre care are dubii. Deja urmează să se decidă dacă serviciul va fi oferit gratuit sau contra cost.

Vezi şi: Constantin Mihalachi: De ce autoritățile din Moldova nu documentează la importul în țară mașinile accidentate?

Vezi mai multe detalii în documentul ataşat (dacă nu apare imediat, actualizează pagina):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iti place articolul?