in ,

Investiţii de milioane şi sute de locuri de muncă. Ford anunţă că va produce un model nou la Craiova

Compania Ford a anunţat astăzi că investeşte suplimentar 200 de milioane de euro și va deschide 1.500 de locuri de muncă noi la uzina sa din Craiova, România. Motivul: producţia unui al doilea model, numele căruia rămâne deocamdată un secret.

Noul vehicul se adaugă actualului SUV de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost, ambele produse deja la uzina de peste Prut. Noul model și data de start a producției acestuia vor fi confirmate în apropierea momentului lansării acestuia.

“Această nouă investiție confirmă continuarea evoluției gamei noastre de modele interesante produse în Europa și subliniază totodată transformarea complexului de producție de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producție este o dovadă clară a flexibilității operaționale a fabricii de la Craiova și reflectă parteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali și cu membrii comunității”, a declarat Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Investiția totală pe care Ford a implementat-o în operațiunile sale de producție din România – inclusiv cele 200 de milioane de euro anunțate astăzi – ajunge la aproape 1.5 miliarde de euro din 2008 încoace, momentul achiziției uzinei de la Craiova!

În plus, Uzina de Asamblare a Vehiculelor a trecut recent prin îmbunătățiri tehnice semnificative, mai mult de 550 de roboți fiind instalați pentru a spori eficiența și calitatea în secțiile de Vopsitorie, Montaj General și Caroserie.

Pentru a sprijini producția noului vehicul, Ford România va angaja aproximativ 1.500 de operatori de bază și calificați pentru al treilea schimb. Forța de muncă actuală de la uzina de clasă mondială care asamblează vehicule și motoare – mai mult de 4.400 de angajați – va fi astfel suplimentată, totalul ajungând la aproximativ 5.900 de angajați.

În prezent 90% din producţia de la Craiova pleacă la export pe tren, iar 10% reprezintă livrările pe camion plus maşinile vândute local.