LADA părăseşte piaţa europeană, însă s-ar putea întoarce cu “o abordare globală”

Compania rusească AvtoVAZ a decis să nu mai furnizeze automobile în Europa. Potrivit unui reprezentant LADA, citat de colegii de la Sputnik Germany, exportul de automobile noi marca LADA în Germania și Austria va fi oprită deja din mijlocul acestei primăveri.

Motivul invocat al plecării de pe această piaţă este înăsprirea standardelor ecologice europene.

Standardul Euro 6d-TEMP introdus toamna trecută necesită investiții serioase în upgrade-urile motoarelor. Având în vedere vânzările modeste de LADA în UE (5.325 vehicule anul trecut), investiții în acest sens sunt puțin probabil să fie justificate.

După acest punct de oprire anunţat de AvtoVAZ în Europa, dealerii locali vor mai avea ceva timp pentru a încerca să vândă resturile din depozite. Pe lângă Germania şi Austria, maşini LADA mai sunt vândute oficial în Ungaria, Bulgaria şi Lituania, iar aceşti dealeri vor fi de asemenea nevoiţi să se conformeze regulii.

“În contextul înăspririi standardelor ecologice în țările europene (emisii medii de 95 g/km de CO2), trebuie să ne adaptăm în mod corespunzător activitățile de export în această regiune. Nu există nici o îndoială că, într-un anumit moment, va trebui să le lăsăm o vreme. Cu toate acestea, intenționăm să dezvoltăm o abordare globală și să ne întoarcem pe aceste piețe în strânsă cooperare cu partenerii noștri de alianță”, a declarat purtătorul de cuvânt al AvtoVAZ.

Grupul rusesc vede în prezent o “dezvoltare activă” în țările CSI, în special în Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, precum și în America Latină și Orientul Mijlociu ca prioritate. Cu toate acestea, viitorul mărcii LADA pe piața europeană a fost de mult timp pus în discuție.

În planul de dezvoltare al grupului Renault numit Drive the Future, pe care Carlos Ghosn l-a dezvăluit în toamna lui 2017, a existat un diapozitiv ca şi cel de mai jos. Conform acestei strategii, mărcile bugetare LADA şi Dacia sunt egale în drepturi, însă pe o singură piaţă poate exista doar una dintre ele. Actualmente Dacia în Europa are deja o poziţie foarte puternică şi nimeni nu o va scoate de acolo, însă LADA este nevoită să plece, acum oficial.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/