Made in România! Uzina Dacia de la Mioveni a început producţia primului motor complet nou din ultimii 7 ani

Grupul Renault, care deţine uzina Dacia de la Mioveni, a demarat în uzina de motoare de pe platforma sa industrială, producţia unui nou motor pe benzină, de 1.0 litri cu numele de cod IG-T100. Este vorba despre versiunea turbo a noului motor de 1.0 litri aspirat, care și-a făcut debutul recent sub capota modelelor Nissan Micra și Dacia Sandero/Logan.

Este prima dată în șapte ani când un motor nou-nouț intră în producție la uzina de la Mioveni. Ultimul construit acolo fusese motorul 0.9 TCe, a cărui producție a început în toamna anului 2012.

În versiune aspirată, propulsorul de 1.0 litri cu trei cilindri are 73 de cai putere și a înlocuit, în gamele Nissan și Dacia, vechiul motor de 1.2 16V cu patru cilindri, care dezvolta tot 73 de cai putere.

În versiune turbo însă, motorul cu trei cilindri va pune la dispoziția șoferului 100 de cai putere și vine să înlocuiască unitatea 0.9 TCe de 90 de cai putere. Potrivit informaţiilor, motorul 1.0 IG-T100 își va face debutul în gamele Dacia Sandero și Dacia Logan, dar şi a modelelor de nouă generaţie Nissan Micra şi Renault Clio, ultimul fiind aşteptat să debuteze în martie la Salonul Auto de la Geneva.

“Producţia noului motor a demarat în decembrie. Vorbim despre un motor nou pentru alianţa Renault-Nissan. Acesta foloseşte o tehnologie nouă prin care “cămaşa” pistonului este pulverizată, astfel încât este mai uşoară şi uniformă şi permite obţinerea unui grad de fricţiune mai mic şi o răcire mai eficientă”, a spus Christophe Dridi, directorul general Automobile Dacia şi director general Group Renault România.

Amintim Christophe Dridi a preluat conducerea Automobile Dacia şi Group Renault România în luna decembrie a anului trecut, el anterior fiind directorul uzinei vehicule Dacia. Este pentru prima dată când francezii de la Renault promovează în funcţia de top un executiv care are deja experienţă în România.

Grupul Renault produce la Mioveni motoarele 0.9 TCe, 1.4 şi 1.6 litri pe benzină. În 2017, compania a produs peste 500.000 de motoare în România.

De menţionat că tot în România se mai produce un motor de un litru volum pentru automobile, la Craiova, de către Ford. Unitatea EcoBoost cu doar trei cilindri se face acolo din 2012, fiind una dintre cele mai performante şi premiate din lume.

Vezi şi: Investiţii de milioane şi sute de locuri de muncă. Ford anunţă că va produce un model nou la Craiova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/