Mazda pregăteşte noi motoare cu şase cilindri în linie pentru a intra mai cu succes în segmentul premium

Compania Mazda a publicat un raport financiar anual, în care, printre alte informaţii şi fără mare “tam-tam”, şi-a introdus şi strategia sa de dezvoltare pentru anii care urmează. Una dintre direcțiile pe care le va urma este extinderea gamei de modele și, respectiv, îmbunătățirea familiei de agregate pe care le produce cu forţe proprii.

Schimbările sunt foarte serioase! Mazda se îndreaptă cu încredere spre segmentul premium, iar primii pași pe care deja i-a făcut au fost prin lansarea unor nivele de echipare pentru modelele actuale de maşini, unele care sunt deosebit de bogate în dotări, în schimbul unui preţ relativ accesibil.

Conform planului prezentat, strategia preţurilor autoturismelor Mazda va fi extinsă în mod semnificativ înspre un nivel mai superior. Gama de modele ale companiei va fi împărţită în două direcții principale.

Modelele compacte vor fi construite pe bază de sau vor aparţine aşa-zisei Arhitecturi Mici (Small Architecture), iar pentru acestea: vor mai fi proiectate noi motoare cu patru cilindri Skyactiv-X cu tehnologie SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition), va fi reînnoită linia existentă de propulsoare Skyactiv-G/D, vor fi dezvoltate în continuare tehnologiile hibride şi vor fi create baterii de producţie proprie pentru vehicule electrice. Acest ultim indiciu ne spune că primele electromobile Mazda vor fi modele compacte.

Marea noutate printre toate aceste planuri este anunţul noii Large Architecture, care presupune apariţia unor automobile cu motoare cu şase cilindri în linie, care vor fi atât benzinare Skyactiv-X, cât şi diesel-uri Skyactiv-D! Viitoarele modele mari de la Mazda vor avea o schemă cu un aranjament longitudinal al motorului, precum și un opţional sistem de tracţiune integrală i-Activ AWD (cel de bază va fi cel mai probabil unul pe puntea din spate).

De asemenea, se anunţă că această nouă platformă pe care vor sta toate aceste agregate, va mai fi compatibilă cu sisteme hibride de tip mild şi chiar plug-in, care vor funcţiona alături de un sistem electric de 48 V. Cu noua generaţie de maşini premium, Mazda va mai introduce şi un complex de sisteme electronice Mazda Co-Pilot, care se află în prezent într-un stadiu de dezvoltare.

Toate aceste tehnologii şi sisteme de propulsie noi au menirea să ducă Mazda într-un segment în care firme ca Mercedes-Benz, BMW sau Jaguar fac legea.

Acestea sunt toate informațiile oficiale care sunt disponibile la moment şi cu acestea în gând se pot face unele ipoteze. Cel mai probabil, primul model care va fi construit pe baza noii Large Architecture va fi noua generaţie Mazda6. Automobilul are deja un motor cu şase cilindri deja de şapte ani, timp în care a beneficiat de două upgrade-uri majore, însă o astfel de viaţă lungă pentru un agregat nu poate dura la nesfârșit.

Se pare că ciclul de producție nu a fost întins în zadar, deoarece dezvoltarea unei platforme complet noi necesită timp și resurse. În scurt timp însă, Mazda va fi gata pentru o ofensivă majoră pe piaţă şi va fi interesant să îi urmărim evoluţia, mai ales dacă conceptul VISION COUPE s-ar putea transforma într-un model de serie.

Ţinem să mai amintim că Mazda nu a folosit niciodată în modelele sale de serie motoare cu şase cilindri în linie, iar folosirea unora de tip V6 a fost încetată încă din 2002.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Noul crossover Mazda CX-30 – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/