Mercedes S-Class se pregăteşte de un facelift? Tehnologiile noi pe care le va primi (foto/video)

Carscoops a făcut rost de câteva imagini spion noi în care pot fi văzute câteva actualizări pe care le va primi Mercedes-Benz S-Class. Luând în considerare că prototipul are acoperită o zonă a părţii frontale, în care ar putea fi amplasată o cameră specială şi câţiva senzori, putem constata că nava amiral va primi un sistem avansat de condus autonom.

Este posibil ca modelul actualizat S-Class să preia sistemul Drive Pilot, care a debutat pe noua generaţie E-Class. În momentul de faţă limuzina este dotată cu un cruise control adaptiv Distronic Plus, însă noua funcţie va permite accelerarea şi frânarea automată până la viteze de 210 km/h.

Premieră Mondială: Noul Mercedes-Benz E-Class a fost prezentat oficial (video)

Cu sistemul Distronic Plus, şoferul trebuie să preia controlul volanului după 10-15 secunde de când l-a lăsat, însă noul sistem va mări acest timp până la 60 de secunde, în dependenţă de tipul carosabilului. Mai mult, noua versiune a cruise control-ului funcţionează până la viteze de 130 de km/h, iar în cauza în care marcajele nu sunt clare pe carosabil, automobilul foloseşte senzori pentru a-şi „vedea” colegii din trafic.

Inginerii companiei din Stuttgart lucrează şi la un sistem de control a comenzilor prin gesturi, tehnologie văzută pe concurentul direct din gama BMW.

Test Drive Comparativ: BMW 7 G12 vs MB S-Class W222 (video)

Cu siguranţă aţi observat că blocurile optice, în general cele frontale, vor fi schimbate cu unele noi (amestec stilistic şi tehnologic a celor văzute pe modelele CLS şi noua generaţie E-Class).

Mercedes-Benz S-Class în caroserie W222 a debutat în anul 2013. Modelul actualizat ar putea fi arătat în anul 2017.

2018-Mercedes-S-Class-Sedan-102018-Mercedes-S-Class-Sedan-9 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-8 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-7 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-6 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-5 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-4 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-3 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-2 2018-Mercedes-S-Class-Sedan-1

Articole relaționate

1 Response

  1. 25.05.2016

    […] Vezi şi: Mercedes S-Class se pregăteşte de un facelift? Tehnologiile noi pe care le va primi (foto/video) […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.