Moldova: Noul impozit pe maşini de lux, în vigoare! Iată cât trebuie să coste ca să nu plăteşti taxa

Deputaţii din Parlamentul de la Chişinău au decis la sfârşitul anului trecut ca proprietarii de automobile scumpe să achite un impozit pe avere dacă tot au de unde. Astfel, de la 1 ianuarie 2017, odată cu aplicarea Politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2018, a intrat în vigoare şi noua taxă pentru persoanele care au deja sau vor opta pentru maşini de lux.

Aşadar, guvernarea a stabilit într-un mod cât se poate de clar că automobilele luxoase şi scumpe sunt acelea care costă mai mult de 1.5 milioane de lei sau în jurul a 72.756 de euro (după cursul actual de schimb).

Moldovenii care deţin sau vor deţine astfel de maşini, produse în ultimii doi ani (2016-2017) şi din 2018, vor fi obligaţi să achite taxa. Cota impozitului aplicată asupra bazei impozabile constituie 2,0 %.

De exemplu, dacă un moldovean intenţionează să-şi achiziţioneze un Porsche Panamera 4S de generaţie nouă, care are un preţ de start în Moldova de 99.950 de euro sau 2.060.639 lei după cursul actual de schimb, suma impozitul pe avere va constitui 41.213 de lei (2.060.639*2,0%).

Amintim că impozitul pe avere este valabil şi pentru cetățenii care deţin unul sau mai multe bunuri imobile cu o valoare cadastrală de 1.5 milioane de lei, indiferent de suprafaţa acestora.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/