Moldova: Numărul şoferilor depistaţi fără permise de la începutul anului şi suma totală a amenzilor acordate

Nu mai este pentru nimeni un secret că în ţara noastră există sute sau chiar mii de şoferi care nu au nevoie de un permis de conducere pentru a se deplasa cu un automobil, fie pe străzile capitalei sau pe drumurile extraurbane. Aceştia şofează fără probleme şi se întâmplă că nu sunt traşi niciodată pe dreapta.

Dar nu toţi sunt aşa de norocoşi. Inspectoratul Național de Patrulare atrage atenția asupra faptului că în ultima perioadă de timp, tot mai mulți cetățeni se avântă să conducă fără a deține un permis de conducere, astfel, încălcând regulile de circulaţie și punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Statistica arată că în primele nouă luni ale anului curent, din ianuarie până la sfârşitul lunii septembrie, inspectorii de patrulare au documentat peste 2.700 de șoferi care nu dețin permise de conducere. Pentru comparaţie, pe parcursul anului 2017 au fost găsiţi fără acte doar aproximativ 2.400 de conducători.

Cei peste 2.700 de şoferi au fost sancţionaţi cu o amendă de la 1.500 la 3.000 lei, astfel încât în bugetul de stat au ajuns deja minim patru milioane de lei.

Aceleaşi date statistice mai arată că în primele nouă luni ale acestui an au fost sancţionaţi 5.412 şoferi pentru că la momentul stopării de către INP nu aveau cu ce să se documenteze, nu dețineau asupra lor, la moment, un permis de conducere. Pe tot parcursul anului 2017 au fost prinşi în astfel de situaţii 3.168 de conducători.

Conform legislației Republicii Moldova, conducerea vehiculului de către o persoană care nu are asupra sa un permis de conducere se sancționează cu o amendă de la 150 la 300 lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare. Respectiv, în bugetul de stat au ajuns încă minim 812.000 de lei, iar numărul de puncte de penalizare acordate a fost de 10.824.

Vezi şi: Polițiștii din Moldova ar putea patrula cu mașini civile! Soluţie pentru diminuarea numărului de accidente?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/