Moldova va cumpăra trei modele Bentley cu limba moldovenească în menu pentru șeful statului, premier și președintele Parlamentului

Lovitură grea pentru bugetul de stat al Republicii Moldova. La ultima ședință de Parlament, deputații au aprobat procurarea a trei mașini noi pentru premier, președinte țării și președintele Parlamentului. Este vorba despre trei exemplare Bentley Mulsanne Hallmark Series by Mulliner for Moldova prețul total al cărora este de 1 milion de euro!

Vă reamintim că noul Bentley Mulsanne Hallmark Series by Mulliner for Moldova a fost prezentat la începutul lunii martie la Salonul Auto de la Geneva.  În total vor fi asamblate 50 astfel de maşini, dar care se vor deosebi prin versiuni de „aur” şi „argint”. Britanicii spun că nu văd nici o problemă să vândă 50 de mașini în țara noastră a câte 350.000 de euro fiecare, din moment ce în parlamentul Republicii Moldova sunt tocmai 101 deputați!

Un detaliu foarte important este că deputații moldoveni au insistat ca meniul de bord al mașinilor să conțină și limba moldovenească, chiar dacă inițial s-a dat comandă cu versiunea în limba română. Dar se pare că cei de sus s-au răzgândit în privința limbii române după ce au fost prezentat datele recensîmântului 2014 potrivit căruia 75% din populația țării se consideră moldoveni și doar 7% au declarat că sunt români. Astfel, premierul, președintele țării și cel al parlamentului își doresc să fie mai aproape de popor!

Maşinile se vor deosebi prin inserţii din aur şi argint. În mare parte din aceste metale preţioase vor fi făcute emblemele de pe capotă (litera B cu aripi). Lângă baza acestei litere se vor găsi inscripţiile „Commissioned – By Mulliner”, pentru a remarca cine s-a ocupat de această ediţie specială.

La exterior va mai fi aplicată o linie decorativă, aurie sau argintie, care se va întinde pe toată partea laterală a automobilului. Caroseria va putea fi comandată într-o singură culoare sau într-o combinaţie dublă.

Jantele de 21 de inci şi grila radiatorului, opţională Serenity, se vor combina de minune pentru a confirma caracterul de lux al maşinii. Trecând în habitaclu, aici scaunele frontale şi cele posterioare se vor deosebi prin culoarea tapiţeriei şi cea a cusăturilor (aurie sau argintie).

De asemenea pe uşi vor exista inserţii din aur şi argint curat sub forma unor linii. Pernele pentru pasagerii din spate sunt acoperite cu Alcantara.

Acest articol este o glumă de 1 aprilie și trebuie tratat ca atare. 

 

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/