Motorul de 1,0 litri Ford EcoBoost este cel mai bun motor cu volum mic din 2016

Distribuie:
 • 130
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articol de: Ford Moldova

 • Motorul de 1.0 litri din familia Ford EcoBoost a fost recunoscut drept „Cel mai bun motor cu volumul până la 1.0 l” din Cadrul Premiului „Motorul Internațional 2016”, al cincilea an consecutiv, depășind concurenți puternici din rândul producătorilor mondiali mari, în clasa motoarelor cu volumul de până la 1.0 litri.
 • Este cel de-al nouălea titlu conferit motorului econom și dinamic, care de trei ori a devenit învingătorul principal, dar și noutatea cea mai bună. Motorul este instalat pe fiecare al cincilea automobil Ford comercializat în Europa.
 • Revoluționarul motor Ford EcoBoost de 1.0 litri volum a fost recunoscut cel mai bun în clasa sa grație caracteristicilor dinamice, productivității, economiei, perfecțiunii inginerești și tehnologiilor. Soluțiile tehnice utilizate EcoBoost astăzi sunt folosite în noile motoare diesel EcoBlue.

Stuttgart, Germania, 2 iunie, 2016   – Motorul compact şi puternic, EcoBoost de la Ford, a fost recunoscut cel mai bun în clasa sa, în cadrul premiului «Motorul Internațional al anului» (2016 International Engine of the Year) al cincilea an consecutiv. Juriul i-a apreciat caracteristicile dinamice, productivitatea, caracterul econom, perfecțiunea inginerească și tehnologică, care continuă să determine standardele internaționale în ramură.

Ford EcoBoost_IEOTY

Un juriu de 65 jurnaliști din 31 țări ale lumii i-au conferit titlul „Cel mai bun motor cu volumul până la 1.0 l” motorului econom cu trei cilindri din familia EcoBoost, care an de an, de la apariția sa, devine învingător în această clasă.

Anul curent, depășind 32 motoare-concurente, adică cu  19 mai multe ca în anul 2012. Asta în timp ce anul 2015 a fost marcat de o sporire a concurenței din partea producătorilor mondial de motoare cu volumul de până la 1.0 litri cu admisiune turbo și sistem de injectare nemijlocită a combustibilului.

În a. 2014 acest motor din familia  EcoBoost a devenit primul numit „Motor Internațional al anului” trei ani la rând, precum și „Cel mai bun motor” în anul 2012.

„Motorul de 1.0 litri EcoBoost a  făcut o revoluție adevărată, suntem mândri de faptul, că în pofida concurenței acerbe  noi rămânem cei mai buni în clasa respectivă al cincilea an consecutiv, – a spus Joe Bakaj, vicepreședinte Ford of Europe. –  Ne conducem de spiritul inovațiilor și dacă găsim metode de utilizare a principiilor raționale și la noile generații de motoare diesel eficiente, ecologice, puternice și compacte”.

FordFiesta-BWEdition_02

Motorul de 1.0 litri EcoBoost este accesibil în variantele de 100, 125, 140 și chiar 180 CP pe automobilul de curse Ford Fiesta R2. Automobilele Ford, dotate cu motor EcoBoost de 1.0 litri, sunt comercializate în prezent în 72 țări ale lumii. Motorul de 140 CP oferă un randament mai mare ca Bugatti Veyron. Iar versiunea de drum Formula Ford, dotată cu motor de 205 CP, a demonstrat unul dintre cele mai bune, în istoria legendarului traseu de curse german Nurburgring, rezultate – 7 min 22 sec, – depășind supercaruri notorii de peste 600 CP, ca Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo și Pagani Zonda.

Unsprezece modele Ford sunt accesibile în Europa cu motorul de 1.0 litri EcoBoost, care a obținut numeroase premii. Fiecare al cincilea automobil nou Ford, comercializat în Europa în anul 2015, avea motorul EcoBoost de 1.0 litri, inclusiv fiecare două din cinci automobile Ford Fiesta.

Soluțiile tehnice, utilizate în cazul EcoBoost, acum lucrează și în noul diesel compact de la Ford –  motorul EcoBlue de 2.0 litri, prezentat pe Ford Transit în Europa la începutul anului curent.

Prin utilizarea cu emisii reduse de inerție integrat turbo compresor colectoare, injecție directă sub presiune înaltă, o curea de transmisie care se execută în ulei și alte elemente pentru a reduce frecarea, el asigură o creștere a economiei de combustibil cu 13% și o sporire a cuplului cu 20%*.

FordFiesta-BWEdition_01

Familia globală a motoarelor puternice și econome Ford EcoBoost include  motoarele cu 4 cilindri și volum de 1.5, 1.6, 2.0 și 2.3 litri, precum și motorul V6 de 2.7 și 3.5 litri. Cel din urmă este instalat pe Ford GT, care va reprezenta compania la „24 ore în Le Mans”.

„Faptul, că motorul de 1.0 litri Ford EcoBoost a învins de trei ori și continuă să obțină aprecierea membrilor juriului denotă faptul, că este o dovadă fantastică a faptului, că dimensiunile compacte și caracterul econom pot fi obținute fără a ceda alte calități, cum ar fi puterea, perfecțiunea inginerească și caracteristicile dinamice, din contra – ele pot contribui la îmbunătățirea acestor caracteristici, – a comentat Din Slavnici, copreședinte al celui de-al 18-lea premiu «Motorul Internațional al anului» și redactorul revistei «Engine Technology International» la ceremonia înmânării premiilor din Stuttgart, Germania.

* Indicatorii de consum a combustibilului/energiei, a emanațiilor de CO2  și a distanței parcurse cu o încărcare electrică, sunt stabiliți conform cerințelor tehnice și specificărilor Normelor Europene (EC) 715/2007 și (EC) 692/2008 cu modificările incluse. Indicatorii consumului de combustibil și ai emanațiilor CO2 vizează variantele mașinilor, nu automobilul concret. Procedura-standard de testare asigură compararea automobilelor de diferite tipuri de la diverși producători. Plus la indicatorul de consum, asupra consumului efectiv de combustibil/energie, emanații   CO2 și distanța parcursă cu electricitate mai influențează și stilul șofatului, alți factori de ordin ne-tehnic.  CO2 este principalul gaz de seră, care condiționează încălzirea globală.   

# # # 

Informații despre Ford Motor Company   

Ford Motor Company – companie globală de automobile cu staff-ul la Dearborn (SUA, Michigan). 67 de uzine ale companiei sunt amplasate în lumea întreagă. Numărul angajaților – circa 201.000 persoane. Businessul de bază al companiei este  elaborarea, producerea, marketingul, finanțarea și deservirea tehnică a șirului de modele de autoturisme, camioane, mașini de teren și electromobile marca  Ford, precum și automobilele de lux Lincoln. Ford își implementează activ planul global  Ford Smart Mobility de plasare a companiei pe poziții de lider în sfera comunicațiilor, mobilității, autonomiei automobilelor, satisfacerii necesităților clienților, precum și utilizării masive a datelor. Serviciile financiare sunt prestate prin Ford Motor Credit Company. Detalii găsiți la adresa  www.corporate.ford.com. 

Ford of Europe produce, comercializează și deservește automobile de marca Ford pe 50 de piețe. Numărul angajaților – circa 68.000 persoane, inclusiv 53.000 care muncesc la întreprinderile proprii ale companiei. Din componența Ford of Europe mai fac parte Ford-deservirea clienților și 24 întreprinderi industriale (16 dintre acestea sunt proprietatea companiei, iar  8 – a întreprinderilor mixte ). Primele automobile Ford au apărut în Europa în anul 1903 – anul întemeierii companieiProducerea europeană a început în anul 1911.

P


Distribuie:
 • 130
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...