Mult succes! Maşina Toyota, care va fi condusă şi de Fernando Alonso, va porni din pole position la Le Mans

Echipa TOYOTA GAZOO Racing este gata să câştige şi a doua, cea mai importantă cursă din campionatul internaţional FIA WEC – cursa de 24 de ore de la Le Mans care va începe din după amiaza zilei de mâine şi se va încheia duminică, 16 iunie.

Două mașini TS050 HYBRID, fiecare cu 1.000 de CP sub capotă, vor participa în acest an la cea de-a 86-a ediție a cursei franceze clasice. Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez vor pilota pe rând prototipul sport cu numărul #7, în timp ce Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima şi Fernando Alonso (pilot McLaren în sezonul actual F1) vor stoarce tot ce pot din cea cu numărul #8!

După ce a câştigat primele două poziţii la Spa-Francorchamps în prima cursă a sezonului, echipa se așteaptă să aibă un triumf şi în cea de-a 20-a participare la Le Mans. Toyota se simte bine pregătită după 25.000 de kilometri de teste înainte de sezon, menite să îmbunătățească performanţa și fiabilitatea mașinilor TS050 HYBRID.

TOYOTA GAZOO Racing și-a dovedit deja performanţele la Le Mans în ultimii ani, chiar dacă a pierdut victoria din cauza unei probleme tehnice în penultimul tur în 2016 și nu a câştigat în 2017 chiar dacă la calificări a înregistrat un timp record şi a pornit din pole position. Acum, sarcina echipei este de a face faţă provocării din Le Mans și de a deveni singurul producător auto japonez care va avea de câştigat.

TOYOTA preia provocarea de la Le Mans cu un consum de combustibil mai redus cu circa 35% decât în ​​2012, când prima sa maşină hibridă LMP1 a finisat cursa pe Circuit de la Sarthe, datorită celui mai eficient motor electric hibrid folosit în motorsport. Unui TS050 HYBRID îi ajunge 35.1 kg de combustibil pentru a parcurge 11 tururi a câte 13,626 km.

Circuit de la Sarthe a fost modificat ușor de la cursa de anul trecut, prin măsuri de siguranță îmbunătățite care au contribuit la reducerea lungimii oficiale a circuitului cu trei metri. Asta înseamnă că timpul record al lui Kamui, înregistrat în 2017, nu poate fi niciodată bătut și se alătură celui mai rapid tur parcurs de pilotul Martin Brundle cu un TS020 în 1999.

În această noapte, 15 iunie, în sesiunea finală de calificări, pilotul Kazuki Nakajima a reuşit să aducă echipei al patrulea start din pole position cu maşina #8. Cel mai rapid tur a fost parcurs în 3 minute şi 15.377 secunde. Maşina cu numărul #7 va porni de pe poziţia secundă, după ce a înregistrat un timp de 3 minute şi 17.377 secunde (doar două secunde diferenţă)!

*Dacă nu s-a încărcat documentul actualizează pagina!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Mai ţinem să menţionăm că Toyota a rămas singurul producător auto în categoria de vârf LMP1, asta după ce Audi şi Porsche au ieşit din competiţie. Însă, în loc au intrat alte echipe, numărul total al acestora ridicându-se la şase împreună cu TOYOTA GAZOO Racing.

Acestea sunt:

  • elveţienii de la Rebellion Racing care vor participa cu două maşini Rebellion R13 cu motoare Gibson GL458 4.5 L V8;
  • austriecii de la ByKolles Racing Team care vor participa cu o maşină ENSO CLM P1/01 cu motor Nismo VRX30A 3.0 L Turbo V6;
  • chinezii de la CEFC TRSM Racing care vor participa cu două maşini Ginetta G60-LT-P1 cu motoare Mecachrome V634P1 3.4 L Turbo V6;
  • americanii de la DragonSpeed care vor participa cu o maşină BR Engineering BR1 cu motor Gibson GL458 4.5 L V8;
  • ruşii de la SMP Racing care vor participa cu două maşini BR Engineering BR1 cu motoare AER P60B 2.4 L Turbo V6;

Apropo, echipa Jackie Chan DC Racing va participa în acest an în categoria LMP2 cu tocmai patru maşini! Acestea sunt de model Oreca 07 şi au propulsoare natural aspirate cu 603 CP – Gibson GK-428 4.2 L V8. Vor porni de pe locurile 19, 20, 26 şi 28 dintr-un total de 60 de maşini participante în patru categorii diferite.

Iată cum va arăta grila de start:

*Dacă nu s-a încărcat documentul actualizează pagina!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Amintim că în acest nou sezon FIA WEC, cursa de 24 de ore de la Le Mans se va desfăşura de două ori!

Vezi şi: (video) Noul safety car pentru cursele de anduranță FIA WEC până în 2020 este Porsche 911 Turbo

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/