NHTSA a închis dosarul în care era cercetat primul accident fatal din SUA cu o Tesla

Tesla a ieşit basma-curată în urma cazului care a generat un scandal în vara anului trecut, atunci când s-a dezvăluit că a avut loc un accident fatal cu implicarea unei maşini de-ale sale. NHTSA a recunoscut că sistemul autopilot nu a avut atunci niciun defect.

Administraţia naţională pentru securitatea circulaţiei rutiere (NHTSA) a publicat un raport final în cazul anchetei începute în urma accidentului cu soldarea unui decis într-o maşină Tesla care avea autopilotul activat. În acesta se menţionează pur şi simplu că sistemul de condus semi-autonom nu avea niciun defect la momentul producerii accidentului. Cazul a fost închis.

Vezi şi: În SUA a avut loc primul accident fatal cu o Tesla Model S care mergea cu autopilotul pornit

Amintim că accidentul s-a întâmplat în luna mai a anului trecut în statul Florida. O Tesla Model S s-a lovit de un camion, iar şoferul care se deplasa atunci în regim autopilot a murit pe loc. Acesta a fost primul caz care a fost făcut public.

În urma acestui accident NHTSA a şi început o anchetă, după ce societatea a criticat şi a fost împotriva folosirii tehnologiei Tesla pe drumurile publice.

Vezi şi: (video) Maşinile Tesla pot prezice accidentele rutiere? Vezi ce s-a întâmplat pe o autostradă din Olanda

Drept rezultat, acest lucru a afectat reputaţia Tesla. Ulterior, Tesla şi-a actualizat sistemele electronice şi i-a obligat pe toţi proprietarii să citească atent instrucţiunile şi să înţeleagă că sistemele autopilot actuale nu sunt desăvârşite.

Sursă: CNET

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/