(foto/video) Ninsoare în Moldova: Care este situaţia generală şi unde se circulă cu dificultate

Iarna adevărată a intervenit în forţă în ţara noastră. După cum au promis meteorologii, care au anunţat ieri un Cod Portocaliu de precipitații puternice, intensificări ale vântului şi depuneri de lapoviță, iată că aceste fenomene s-au adeverit.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în acest moment sunt înregistrate ninsori mixte, slabe şi puternice pe aproape întreg teritoriul ţării. În capitală ninge puternic, la fel cum şi în stânga Nistrului, se arată pe o hartă meteo.

Circulaţia în Chişinpu este una dificilă, înregistrându-se şi ambuteiaje pe unele artere din cauza drumurilor care nu sunt curăţate.

Flux majorat de transport la această oră se stabilește:

Sectorul BUIUCANI:

  • V.Lupu direcția spre str.C Stere;
  • sensul giratoriu străzilor: C.Ieșilor-I.Creangă-Ștefan cel Mare.

Sectorul CENTRU:

  • Ștefan cel Mare de la str. Ciuflea direcția spre str. Ismail;
  • Miorița direcția spre str. Grenoble;
  • Gh. Asachi.

Sectorul CIOCANA:

  • Vadul lui Vodă – intersecția cu sens giratoriu TUTUN-CTC;
  • bd. Mircea cel Bătrân;

Sectorul BOTANICA:

  • Dacia (Viaduct) – direcția spre intersecția străzilor: Ciuflea – București;

Sectorul RÎȘCANI:

  • sensul giratoriu străzilor: Moscova – A.Russo – Kiev;
  • C.Orheiului intersecție cu str.Studenților, direcția intrare spre capitală;

Conform informaţiilor parvenite de la Administraţia de Stat a Drumurilor, la moment în republică, toate traseele naționale și accesul spre localități sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă. Angajații subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în comun cu angajații INP patrulează și monitorizează porțiunile de drumuri cu risc de înzăpezire.

La lucrările de împrăştiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 148 unităţi de tehnică şi 185 de persoane, fiind împrăștiate circa 1.200 tone de material antiderapant. În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901.

Apropo, în această noapte, pe traseul R 38  în apropiere de localitatea Moscovei a fost stopat un camion, iar pe traseul R 34 în apropiere de Giurgiulești au fost stopate de autorități şapte autocamioane. Salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport. La Telenești în apropiere de localitatea Mîndrești, pompierii au deblocat din zăpadă patru autoturisme și un autocamion ce transporta combustibil.

Iată care este starea câtorva drumuri din ţară la moment:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/