Noua generaţie Range Rover apare până în 2021. Primele detalii

Distribuie:
 • 57
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noua generaţie Land Rover Range Rover vine pe piaţă până în anul 2021 şi va eclipsa o nouă eră a rivalilor din segmentul SUV-urilor de super lux cu cea mai mare creştere a vânzărilor. Compania îl vede deja ca un luptător cu Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan sau cu viitoarele modele Audi Q9 şi BMW X8, chiar mai bun decât toate acestea.

Pentru a atinge acest scop nu va apela doar la patrimoniul său unic, ci şi la progrese tehnologice în termeni de propulsie, sisteme autonome de conducere şi infotainment.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Noul Range Rover Sport Facelift

Vezi şi: (foto/video) Premieră mondială: Range Rover Sport facelift este şi primul plug-in hybrid al mărcii

Land Rover a confirmat recent că viitorul Range Rover (Vogue), alături de următorul Range Rover Sport, va utiliza o nouă arhitectură. Range Rover, care va împlini 50 de ani de la apariţie, va trece în a cincea generaţie la începutul următorului deceniu.

Pentru a se pregăti pentru producţia acestor modele, uzina companiei din Solihull trece printr-o modernizare majoră pentru a se potrivi tehnologiei avansate care va fi utilizată pe viitorul Range Rover.

Ca rezultat, producția modelului Discovery va trece de la Solihull la noua uzină Jaguar Land Rover din Nitra, Slovacia, începând cu anul viitor, eliberând, de asemenea, spațiul pentru producția potențială a primului Range Rover electric!

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Cel mai luxos SUV Range Rover a trecut printr-un facelift

Vezi şi: (video) Los Angeles 2017: Premieră – Range Rover SVAutobiography facelift debutează cu uşi spate acţionate electric

Noua platformă pentru noul Range Rover va fi semnificativ mai ușoară decât cea numită D7u pe modelul actual și va fi cea mai ușoară dintre toate platformele pe care le-a creat vreodată grupul Jaguar Land Rover.

Numită Arhitectura Longitudinală Modulară (MLA), platforma din aluminiu va fi utilizată pe toate viitoarele modele Jaguar Land Rover, variind de la Jaguar XE până la cele mai scumpe modele Land Rover. Până la mijlocul deceniului următor, noile modele Jaguar Land Rover cu motor poziţionat transversal, de asemenea se așteaptă să fie schimbate pe MLA.

Greutatea redusă, oferită de MLA, este esențială pentru a permite o creștere suplimentară a capacităţii pachetelor de baterii pentru modelele electrice și hibride, alături de tehnologiile și motoarele pe care MLA a fost proiectat să le acomodeze.

Se înțelege că următorul model Range Rover, codificat L460, se va potrivi strâns cu dimensiunea mașinii curente, care are o lungime de 4.999 mm, o lățime de 1.983 mm, o înălțime de 1,920 mm şi un ampatament care măsoară 2.922 mm. Cifrele sunt puţin mai mici decât cele ale unui Bentley Bentayga, în afară de înălţime.

Designul exterior va fi unul evolutiv, având în vedere aspectul iconic al lui Range Rover și intenția companiei de a valorifica acest lucru. Generația actuală este mai moale și mai puțin unghiulară decât modelul din generația a treia și această caracteristică este setată să continue.

Revenind la capitolul propulsie, chiar dacă MLA poate găzdui un sistem complet electric, precum și variante hibride pe benzină, diesel și plug-in, se înțelege că următorul Range Rover nu va fi oferit inițial cu unul de acesta. În schimb, Land Rover vrea ca primul Range Rover electric să fie un model autonom. Acesta va fi comparabil cu un break foarte înalt, va avea mai multe calităţi similare unui autoturism şi va avea mai multe limite în off-road.

O configuraţie MLA şi unitate de propulsie plug-in hybrid va face referire la o punte spate electrificată, alături de un motor pe benzină cu patru cilindri din familia Ingenium şi o autonomie de rulare în regim electric de două ori mai mare decât cea a modelului actual P400e (circa 100 de kilometri).

Gama de motoare, doar cu ardere internă, va suferi modificări complexe: în locul unităţilor V6 şi V8 vor veni noi agregate diesel şi alimentate cu benzină, cu şase cilindri în linie din familia Ingenium. Motoarele vor fi asamblate la uzina Wolverhampton. Acestea vor fi combinate cu un sistem mild hybrid asistat de un sistem electric de 48 V.

Noile diesel-uri cu şase cilindri în linie sunt deja testate şi nu vor genera emisii de NOx mai mari de 80 mg/km, ceea ce este sub noile limite care vor intra în vigoare în curând. Acest avantaj, împreună cu tehnologiile de electrificare, va ajuta noul Range Rover să rămână un off-roader cu o serie de calităţi pe care rivalii nu le au.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Range Rover SV Coupe este cel mai scump model exclusiv al mărcii

Următorul sistem infotainment pentru Range Rover va fi o versiune actualizată a sistemului Touch Pro Duo, care a fost pentru prima dată văzut pe noul Range Rover Velar anul trecut. Această mișcare a reprezentat o revizuire a modelelor Land Rover, care au fost mult timp criticate pentru că are un interior învechit comparativ cu rivalii de pe piaţă. Are două ecrane de 10 inci care pot fi utilizate simultan.

Unele comenzi rotative sau butoane vor rămâne, deoarece Land Rover este hotărâtă să păstreze o anumită palpabilitate găsită în acțiunile manuale, mai degrabă decât să aibă fiecare funcție care rulează printr-un touchscreen, inclusiv pentru ultimul său sistem Terrain Response.

De asemenea, viitorul vârf de gamă va fi dotat cu o versiune avansată a sistemului Smart Settings, prezentat recent pe noul E-Pace şi care funcţionează prin intermediul unei inteligenţe artificiale. Pentru că va fi şi o maşină conectată la reţea, din timp, până a ajunge la acasă, va putea descuia uşa casei, va porni televizorul sau va aprinde lumina la bucătărie.

Nu în ultimul rând, noul Range Rover va putea fi dotat cu un sistem de pilotare automată avansat, care va putea funcţiona în anumite condiţii şi în off-road. Acesta, împreună cu un sistem de parcare automată şi deplasare autonomă prin parcări, este testat pe mai multe prototipuri Discovery în cadrul programului UK Autodrive project.

Preţul noului Range Rover va creşte uşor pentru că va avea ce oferi în schimb.

Sursă: Autocar


Distribuie:
 • 57
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate