Noul BMW X5 vine în Moldova în noiembrie, dar noi ştim deja cât costă

Noua generaţie BMW X5 G05 va fi gata să cucerească piaţa la nivel global din luna noiembrie a acestui an şi tot atunci va ajunge în Republica Moldova. Maşina va avea succes pentru că este un model atractiv în segment şi are un cost destul de echilibrat am spune, pentru nivelul de dotări de ultimă oră pe care este capabilă să le ofere în schimb.

Noul BMW X5 are un design exterior şi interior semnificativ îmbunătăţit, comparativ cu predecesorul său. La capitolul dimensiuni a crescut cu 36 de mm în lungime, cu 66 în lăţime, cu 19 în înălţime şi cu 42 în ampatament. O caracteristică cheie, care îl va deosebi uşor de modele mai vechi este grila radiatorului, a cărei “nări” sunt acum unificate.

Noul BMW X5 este echipat standard cu faruri LED, în timp ce BMW Laserlight cu faruri LED adaptive poate fi comandat ca opţiune pentru optimizarea funcţiei de fază lungă cu o rază de acţiune crescută de la 300 de metri (pentru un sistem LED conveţional) la 500 de metri. Stopurile sunt noi, mai late şi de asemenea funcţionează pe bază de LED-uri.

Dimensiunea maximă a jantelor comandate poate fi de 22 de inci.

În habitaclu, proprietarul va fi întâmpinat de o planşă de bord cu o arhitectură împrospătată, pe care pot trona două ecrane de 12.3 inci pentru sistemul multimedia şi panoul de bord. Volanul şi secţiunile de control a numeroase sisteme de pe consola centrală sunt de asemenea noi, alături de levierul cutiei de viteze care poate fi opţional realizat dintr-o bucată de cristal.

Nu vor lipsi scaunele tapiţate standard cu piele Vernasca, încălzire şi ventilare pentru acestea, un acoperiş panoramic, un sistem audio performant, iluminare ambientală, sistem de ionizare a aerului şi alte dotări, alături de opţiuni BMW Individual care pot afecta şi exteriorul.

Nu trebuie să uităm de compartimentul pentru bagaje care are un volum minim de 645 de litri şi unul maxim de 1.860 de litri, cu posibilitatea de a monta în el încă două scaune.

Din punct de vedere tehnic, noul X5 vine cu mai multe oferte de motorizări şi suspensii, alături de alte dotări şi sisteme care îl pot face mai capabil atât pe şosea, cât şi în off-road. Poţi afla mai multe detalii din articolul dedicat premierei.

La momentul lansării în ţara noastră, maşina va fi disponibilă pentru a putea fi comandată în patru variante de propulsie deocamdată. Cea mai ieftină ofertă va fi X5 xDrive40i, cu un benzinar de 3.0 litri, care produce 340 CP şi 450 Nm de cuplu (0-100 de km/h în 5.5 secunde şi o viteză maximă de 243 km/h), care va costa minim 58.200 de euro.

Al doilea cel mai ieftin model va fi X5 xDrive30d, cu un diesel de 3.0 litri care va fi popular în Moldova. Unitatea generează 265 de CP şi 620 Nm de cuplu (0-100 de km/h în 6.5 secunde şi o viteză maximă de 230 km/h) va face ca maşina să coste cel puţin 62.200 de euro.

Urmează modelul X5 xDrive50i, cu un benzinar twin turbo de 4.4 litri, care va pune la dispoziţie 462 CP şi 650 Nm de cuplu (0-100 de km/h în 4.7 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h) şi care va costa minim 76.700 de euro.

Cel mai scump va fi deocamdată noul X5 M50d, un SUV cu un motor diesel quadro turbo de 3.0 litri, capabil să ofere 400 de CP şi 760 Nm de cuplu. Cu o asemenea maşină se poate accelera până la 100 de km/h în 5.2 secunde şi se poate atinge maxim 250 de km/h. Preţ de start – 77.900 de euro.

Comenzile deja pot fi înregistrate de către BMW Moldova.

Vezi detalii despre varianta-i plug-in hybrid care a fost recent prezentată: (foto) Premieră: Noul BMW X5 xDrive45e iPerformance poate rula doar cu electricitate până la 80 de km

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/