Noul Hyundai Ioniq a obţinut calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP

Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articol de: Hyundai Moldova

Noul Ioniq este clasat drept unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte.

Producătorul auto aduce mobilitatea electrică mai aproape de consumatori – Ioniq este primul model din lume disponibil în trei variante de propulsoare electrice.

Noul Hyundai Ioniq a primit calificativul maxim de cinci stele din partea Euro NCAP, o organizație europeană independentă care evaluează nivelul de siguranță oferit de autovehicule.

1465207550_hyundai_ioniq_hybrid_04

Ioniq a obținut rezultate remarcabile în cadrul a patru categorii: pasageri adulți, pasageri copii, pietoni şi sisteme de siguranță, fiind desemnat unul dintre cele mai sigure modele din segmentul din care face parte.

Gama Ioniq dispune de o serie de sisteme standard de siguranță activă, printre care frânare autonomă de urgență (AEB), avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS), asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS), dar și pilot automat inteligent (SCC).

Hyundai face mai accesibilă mobilitatea cu emisii zero, oferind primul autovehicul din lume disponibil cu trei variante de propulsoare electrice: hibrid, electric și plug-in hibrid.

hyundai-ioniq-827_827x510_51452863504

„Calificativul Euro NCAP primit de Ioniq subliniază progresele înregistrate de producătorul auto. Sistemele de siguranță activă sunt disponibile standard pentru toate cele trei versiuni, Ioniq fiind astfel unul dintre cele mai sigure autovehicule din segmentul din care face parte”, a declarat Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer al Hyundai Motor Europa.

Siguranța activă reprezintă o dotare standard pentru Ioniq

Organizația Euro NCAP a testat sistemul de frânare autonomă (AEB), disponibil standard pentru Ioniq. Sistemul avertizează conducătorii auto în cazul unui potențial pericol, prin utilizarea senzorilor radar și a camerelor frontale, acționând în trei etape: emite semnale vizuale și acustice, controlează frâna în funcție de intensitatea pericolului, aplicând o forță maximă de frânare înainte de momentul impactului. Sistemul este activat la viteze de peste 8 km/h, atunci când detectează un autovehicul sau un pieton, cu scopul de a evita sau minimiza riscurile unei coliziuni.

Pentru mai multă siguranță, Ioniq este echipat cu asistență la menținerea benzii de rulare (LKAS), care include și avertizare la schimbarea benzii de rulare (LDWS). Sistemul previne conducătorul auto acustic și vizual în cazul în care autovehiculul depășește marcajele rutiere fără a fi semnalizat acest lucru, aplicând o forța ușoară de frânare. Funcția a fost analizată în detaliu de Euro NCAP, trecând toate testele cu succes.

hyundai-ioniq-hybrid

De asemenea, sistemul pilot automat inteligent (SSC), disponibil standard pentru toate versiunile Ioniq, a contribuit la obținerea rezultatului maxim de cinci stele. Funcția menține o viteză și o distanță constantă față de autovehiculul din față, accelerând sau acționând automat o forța de frânare.

Pe lângă tehnologiile testate de Euro NCAP, Ioniq dispune de sistem de monitorizare a unghiului mort (BSD), precum și de sistem de asistență la ieșirea cu spatele din parcare (RCTA). Aceste funcții avertizează conducătorul auto cu privire la autovehiculele din jur, a pietonilor sau alte obiecte care pot provoca o coliziune în timp ce mașina se află în mișcare – o caracteristică suplimentară de siguranță a modelului IONIQ.

Siguranța pasivă contribuie la rezultatul remarcabil Euro NCAP

În ceea ce priveşte siguranța pasivă, structura rigidă a caroserie încorporează în proporție de 53% oțel de înaltă rezistență. Șasiul beneficiază de o rigiditate superioară pentru mai multă manevrabilitate, precum și de un grad ridicat de absorbție a energiei de impact și distorsiune redusă la minimum, cu scopul de a oferi protecție pasagerilor în cazul unui accident.

Îmbunătățirile aduse structurii caroseriei sunt completate de bara de protecție spate armată cu fibre de înaltă rezistență, contribuind astfel la siguranța oferită de noul Ioniq. Mai mult, modelul a înregistrat un rezultat pozitiv la testele Euro NCAP datorită sistemului de șapte airbag-uri – care include unul pentru genunchii conducătorului auto.

Versiunile Ioniq Hibrid și Ioniq Electric sunt disponibile pe piața din Europa, urmând ca varianta Ioniq Plug-in să fie lansată în anul 2017.


Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...