Nu a cedat pietonilor pe trecere şi s-a ales cu aproape 80.000 de euro amendă

Amendă record în Finlanda pentru că nu s-a oferit prioritate pietonilor. Judecătoria din capitala Helsinki a obligat un om de afaceri să achite 77.808 euro pentru că nu a oprit înaintea trecerii de pietoni.

FOTO: tvo.org

Renumita publicaţie Forbes scrie că persoana care s-a ales cu sancţiunea record, anume pentru acest tip de încălcare, este unul dintre cei mai înstăriţi oameni din Finlanda, Antti Aarnio-Wihuri, care are o avere estimată la circa două miliarde de dolari.

Incidentul s-a întâmplat la începutul lunii martie a anului trecut în Helsinki. Bărbatul a trecut fără să se oprească peste trecere, chiar dacă automobilele de pe banda alăturată au încetinit pentru a le oferi posibilitatea pietonilor să treacă strada. Omul de afaceri a declarat ulterior poliţiei că acesta nu a avut timp pentru a frâna.

Vezi şi: (foto) Un şofer din Moscova a fost amendat pentru umbra maşinii sale

FOTO: is.fi

Respectiv, procurorul pe caz a menţionat că este o încălcare şi l-a obligat pe miliardar să achite amenda. Acesta din urmă a decis să contesteze decizia, însă judecătorii au rămas de partea procurorului şi i-au dat un termen de 12 zile pentru a plăti.

Vezi şi: Record de viteză surprins pe un radar al poliţiei române. Cu ce viteză gonea un tânăr de 26 de ani

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/