Nu mai sunt rentabile? Producătorii auto din SUA renunţă la modelele compacte şi cu motoare mici

Producătorii de automobile din Statele Unite ale Americii renunţă la construcţia şi lansarea de modele compacte noi deoarece piaţa nu mai cere astfel de produse. Un alt factor important care a influenţat decizia luată de majoritatea firmelor cu renume este preţul scăzut la combustibil.

Potrivit USA Today, creşterea popularităţii crossoverelor şi căderea preţurilor la petrol, a “obligat” firmele  să renunţe la modelele nepopulare şi neprofitabile, acestea fiind în mare parte maşinile compacte. Doar în luna ianurie a acestui an, vânzările automobilelor cu motoare mici au scăzut cu 11.3%, în timp numărul tot-terenurilor vândute a crescut cu 10.3%.

FOTO: thedetroitbureau.com
FOTO: thedetroitbureau.com

V-am anunţat că recent, Toyota a anunțat eliminarea brandului Scion, creat şi concentrat pentru a oferi maşini accesibile în rândul tinerilor. Mai devreme de a fi luată decizia companiei nipone, şi presedintele Fiat Chrysler Group, Sergio Marchionne, a anunțat că în viitorul apropiat compania va refuza să mai producă modelele Dodge Dart și Chrysler 200, concentrându-se mai mult pe producția de vehicule mai mari.

Toyota îşi desfiinţează sub-brandul său american după 12 ani de existenţă

Alte companii, precum Ford, a decis să-şi mute liniile de producţie a modelelor mici în Mexic. De exemplu, acolo deja sunt asamblate Ford Fiesta şi sedanul Fusion, iar în scurt timp şi Ford Focus va ajunge acolo.

FOTO: usuariosdebancayseguros.adicae.net
FOTO: usuariosdebancayseguros.adicae.net

De menţionat că în prezent, potrivit Asociaţiei Americane de Automobilism (AAA), preţul mediu unui galon de benzină cu cifra octanică 92 este egal cu 1.74 dolari (0.46 dolari per litru/9.15 lei moldoveneşti).

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/