O companie din Turcia se apucă să repare şi să construiască peste 37 de km din drumul naţional M3

Autorităţile de la Chişinău s-au înţeles cu reprezentanţii unei companii din Turcia ca aceştia să repare şi să contruiască o parte a drumului naţional M3. Este vorba despre sectoarele Porumbrei – Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de 37.27 km.

Contractele au fost semnate de către Administrația de Stat a Drumurilor și compania ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia, ofertele căreia au corespuns cerințelor stabilite în documentele de licitație și care a demonstrat că deține capacitatea necesară pentru a începe și a desfășura corespunzător lucrările.

FOZO: unimedia.info

În total, la licitații au fost prezentate patru oferte. Printre lucrările ce urmează a fi executate se numără:

  • reabilitarea și asfaltarea drumurilor,
  • construcția sistemelor de drenaj a apelor pluviale,
  • construcția a 14 poduri/pasaje,
  • instalarea iluminatului stradal.

Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 59.4 milioane de euro.

“Sunt drumuri care fac parte din coridoarele internaționale de transport la nivel european. Odată cu construcția drumului de ocolire a orașului Comrat, va fi fluidizat traficul din localitate. Mai ales în condițiile în care, începând cu anul 2019, în regiune își va începe activitatea și o hală de producere din cadrul Zonei Economice Libere, care va angaja peste 1.000 de persoane”, a subliniat ministrul Economiei Chiril Gaburici.

Vicedirectorul ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. a dat asigurări că lucrările vor fi calitative.

“Suntem bucuroși că am câștigat proiectele de construcție a drumului M3. Scopul nostru este să finalizăm lucrările mai devreme decât data stabilită și acestea să fie de înaltă calitate. Aceste proiecte vor fi benefice pentru economia Republicii Moldova și sperăm că vor aduce noroc cetățenilor acestei țări”, a spus İhsan Çetinceviz.

Potrivit directorului Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție).

“Această companie are deja experiență în Republica Moldova. A îndeplinit două contracte de reparare a circa 50 de km de drum. Sperăm că aceste contracte vor fi realizate cu aceeași responsabilitate”, a afirmat Gheorghe Curmei.

Contractele semnate sunt parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al Băncii Europene de Investiții.

Vezi şi: Începe reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/