O nouă teroare pentru şoferii din Turkmenistan! Li se ridică maşinile dacă au plăcuţe cu numărul 77

O nouă teroare pentru şoferii din Turkmenistan! Autorităţile din regiunile de nord ale ţării, Balkan şi Dașoguz, au început să-i lase pe proprietarii de maşini fără plăcuţele de înmatriculare, în condiţia în care combinaţia de cifre începe cu numărul 77.

Potrivit Radio Azaltîk, o filială a Radio Europa Liberă, interdicțiile asupra “numerelor frumoase” s-ar putea extinde pe întreg teritoriul ţării până la sfârşitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

FOTO: azathabar.com

Plăcuţele de înmatriculare “civile” din Turkmenistan sunt de culoare albă şi cu o margine conturată de culoare neagră. Din partea stângă spre dreapta este afişat drapelul şi codul ţării, seria formată din două litere, patru cifre şi alte două litere care indică codul regiunii (sunt cinci generale).

Ziaristul Amanmîrat Bugaev din capitala ţării Aşgabat a declarat pentru Radio Azaltîk că inspectorii de patrulare din regiunea Balkan trag pe dreapta maşinile a căror numerele de înmatriculare încep cu 77 după serie. Aceştia cer şoferilor să le scoată, le confiscă şi le spun ca peste 2-3 zile să se apropie la departamentul local de poliţie pentru a primi noi plăci. Totul fără un motiv.

“Aceştia dau mereu unele şi aceleaşi răspunsuri: “Nu cunoaştem despre ce este vorba. Am primit doar un ordin, că dacă până la data de 11 mai în raza oraşului Serdar va mai rămâne o maşină cu plăcuţe cu numărul 77, atunci putem considera că am şi fost deja concediaţi”.

Un alt corespondent al radioului, din regiunea Daşoguz, a comunicat că timp de o săptămână au fost reţinute practic toate automobilele care au “numere frumoase” şi acestea se află acum la parcarea cu plată a poliţiei.

“După cum mi-a povestit un inspector de patrulare, de plăcuţe de înmatriculare care încep cu numărul 77 se vor putea folosi de-acum încolo doar rudele preşedintelui, din simplul motiv că recent unul dintre poliţişti a tras pe dreapta un apropiat al şefului statului. Din această cauză chiar a fost mustrat aspru Iskender Mulikov, ministrul local de Interne”, a declarat jurnalistul care a mai adăugat că poliţia lucrează în prezent în acest sens 24/24.

Președintele Gurbangulî Berdîmuhamedov i-a făcut mustrarea ministrului de Interne în ziua de 27 aprilie. Un raport oficial descrie motivul mustrării ca fiind “performanța nesatisfăcătoare a autorității publice”, precum și “supravegherea slabă asupra organelor subordonate”.

A wedding convoy passes a Turkmen flag near the mausoleum of the country’s former leader Saparmurat Niyazov near the capital Ashgabat February 19, 2009. REUTERS/Stringer (TURKMENISTAN) – GM1E52J1BWK01

În ultimul an, proprietarii de mașini din Turkmenistan s-au confruntat cu mai multe provocări și dificultăți. În ţară este deja interzisă utilizarea de mașini de culoare neagră sau o alta întunecată, în acest sens proprietarii fiind forțați să-şi revopsească autovehiculele în culori deschise.

Totodată, anterior, au fost interzise amuletele și jucăriile din habitaclu, precum şi s-au raportat numeroase cazuri de restricționare a utilizării de către cetățeni a maşinilor cu termen de exploatare “depăşit”, inclusiv a unităţilor de transport în stare tehnică bună.

De remarcat faptul că restricțiile masive și măsurile preventive luate împotriva cetățenilor, în legătură cu utilizarea vehiculelor private, nu sunt anunţate oficial, autorităţile nu declară despre ele în mod deschis, iar mass-media locală nu acoperă acest subiect.

Vezi şi: Preşedinţia Turkmenistanului a scos la vânzare 25 de Mercedes-uri şi toate sunt blindate

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/