Paşi majori către electrificare! Planurile Volvo Cars pentru următoarele luni

Volvo Cars a făcut astăzi un pas important către obiectivele sale de electrificare, cu lansarea unor opțiuni de propulsie electrificate modernizate și nou dezvoltate, care urmează să fie puse la dispoziție în întreaga sa gamă de modele care vor urma. Primul pas a fost făcut de noul XC90 facelift!

Vezi şi: (foto) Premieră mondială: Noul Volvo XC90 facelift – acum şi cu sistem mild hybrid

Potrivit informaţiilor, compania a actualizat sistemele sale de propulsie plug-in hybrid T8 și T6 twin Engine, în timp confirmând că astfel de opţiuni vor fi de acum disponibile pentru fiecare model pe care îl va produce.

Mai mult decât atât, Volvo Cars va introduce în lunile următoare o serie de sisteme de propulsie mild hybrid, având la bază atât motoare diesel, cât şi unele pe benzină. După cum am menţionat, procesul a început cu XC90, iar după el va urma modelul XC60.

Aceste sisteme de propulsie vor oferi pentru prima dată oferă clienților Volvo un sistem avansat de frânare cu funcţie de recuperare a energiei cinetice, care este cuplat cu motoarele sale cu combustie internă existente, pentru a crea un nou propulsor electrificat integrat ce va purta insigna “B”. Potrivit suedezilor, cei care îl vor alege se vor bucura de economii de consum de până la 15%, dar şi un nivel redus de emisii emanate.

Noul sistem de frânare brake-by-wire interacționează cu sistemul de recuperare a energiei și reduce consumul de carburant și emisiile prin recuperarea energiei cinetice la frânare. Introducerea noilor automobile XC90 “B” reprezintă un pas important pentru Volvo Cars către ambițiile sale de electrificare. Noile versiuni vor fi oferite împreună cu opțiunea plug-in hybrid existentă T8 Twin Engine.

În conformitate cu strategia suedezilor, care e susținută de o cerere extrem de puternică, Volvo Cars și-a îmbunătățit capacitatea de producție astfel încât până la 25% din producția totală să poată fi alcătuită din mașini plug-in hybrid.

În plus, se așteaptă ca noile sale unităţi de propulsie “B” să devină treptat noul standard, pentru a ajunge astfel mai aproape de obiectivul companiei, ca până la jumătatea deceniului următor toate mașinile sale să fie electrificate.

Vor fi lansate, de asemenea, în viitorul apropiat propulsoare noi și modernizate care vor fi şi sunt compatibile cu platforma SPA. De exemplu, unitatea T8 Twin Engine plug-in hybrid va putea genera până la 420 de cai putere, va dispune de un nou set de acumulatori şi va veni în combinaţie cu acelaşi sistem de frânare cu recuperare a energiei la frânare. În prezent, gama de agregate T8 a crescut cu aproximativ 15% dacă e să vorbim despre alegerea clienţilor, fiind disponibilă pe toate maşinile din seria 60 şi 90.

O versiune modernizată a unităţii T6 Twin Engine plug-in hybrid, combinată cu o nouă baterie şi sistemul de frânare menţionat, de asemenea va fi oferită. Acest sistem de asemenea a înregistrat o creştere de circa 15% în materie de alegeri şi este disponibil la ora actuală pe noile modelele V60 şi S60.

Noul XC90 facelift va fi disponibil atât cu o unitate mild hybrid B5 cu motor diesel la bază, cât şi cu unul pe benzină, dar şi cu încă un sistem numit B6 doar în combinaţie cu un benzinar.

Pentru XC60, clienții vor putea alege între un B5 mild hybrid cu benzinar sau diesel, un B4 mild hybrid cu motor diesel sau un B6 mild hybrid cu benzinar. Primul din acestea patru va fi disponibil atât în combinaţie cu o tracţiune faţă, cât şi cu una integrală.

Cel mai compact SUV al mărcii, bazat pe platforma CMA, va primi de asemenea o nouă opțiune electrificată sub forma unui T5 Twin Engine plug-in hybrid, cu motor pe benzină în componenţă, pe care deja îl pot alege doar chinezii. O a doua opţiune sub forma unui sistem de propulsie T4 Twin Engine plug-in hybrid va urma mai târziu.

Vezi şi: Primul electromobil Volvo va fi XC40! Când va fi lansat şi ce va urma după

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/