Planurile Audi pentru 2016: Investiţii enorme şi lansarea a două crossovere

În anul 2016, gama de modele Audi va fi completată de două maşini noi – crossoverul de generaţie nouă Q5 şi un crossover compact numit Q2. De asemenea, a fost planificat ca numărul total al investiţiei financiare să fie puţin peste trei miliarde de euro, potrivit serviciului de presă al mărcii germane.

d4ac9f6f1d3b441e46cb82ed48627c62af96e715

Cel mai mic crossover Audi va fi construit pe platforma modulară MQB şi ar putea oferit atât cu tracţiune faţă cât şi integrală. Gama de motoare ar putea fi completată de propulsoare pe benzină şi diesel, de la 140 până la 230 de cai putere.

Nu este exclus faptul că Audi Q2 va primi şi o versiune “fierbinte” cu un motor de 2.0 litri turbo, care va genera circa 300 de CP, dar şi o versiune hibridă care va putea fi încărcată cu energie electrică de la o priză casnică. Premiera noului model ar putea avea loc în luna martie la Salonul Auto de la Geneva

Următoarea generaţie Audi Q5 va fi construită pe baza şasiului modernizat MLB, care a fost aplicat anterior pe noua generaţie Audi A4. Folosirea arhitecturii noi va permite reducerea greutăţii totale cu aproximativ 100 de kilograme. Gama de motoare ar putea fi compusă dintr-un turbodiesel de 2.0 litri (190 CP) şi un benzinar cu acelaşi volum care va oferi 252 de cai.

Primele informaţii: Când se va lansa noua generaţie Audi Q5 (foto)

Noul crossover ar putea apărea în modificaţia RS şi dotat cu un motor turbo de 2.5 litri, cu cinci cilindri şi circa 400 de CP.

În anul 2016, nemţii vor investi în dezvoltare şi în proiecte noi 3.2 miliarde de euro. Jumătate din sumă va fi folosită pentru modernizarea uzinelor din Ingolstadt şi Neckarsulm. Şeful Audi, Rupert Stadler, a spus că aceşti bani vor permite ca în anul 2018 să fie lansat primul crossover electric din gamă. Modelul va fi construit pe baza prototipului e-tron quattro, prezentat în această toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt, şi va concura cu Tesla Model X.

Audi will lay the foundations for future growth in 2016. In the coming financial year, the company plans to continue with its high levels of investment. Along with further process and cost optimization, the planned capital expenditure is to amount to more than € 3 billion, and will support the Ingolstadt-based company along its successful path. Therefore the company gives specific effort in alternative drive systems. In 2018, Audi will launch the first large-series battery electric vehicle based on the Audi e-tron quattro concept.

Stadler a mai declarat că în anul 2020, gama de automobile Audi va include cel puţin 60 de modele.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/