Poliția română a pornit lupta cu şoferii care dau flash-uri pentru a-i avertiza pe alţii, printr-un mesaj pe Facebook

Să comuți lumina de întâlnire cu cea drum pentru o scurtă perioadă de timp sau în secvențe repetate, pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi din trafic de prezenţa unui radar sau a unui post de control, este o practică obișnuită inclusiv în ţara noastră. Ei bine, aflaţi că poliţiştilor români nu le este pe plac fenomenul şi încearcă să-l stopeze prin mai multe căi posibile.

Una din ele, în care conducătorii sunt “luaţi cu binişorul”, este o scrisoare deschisă cu mesaj inedit, care a fost publicată pe Facebook.

Primul pas în războiul polițiștilor români cu cei care dau “flash-uri” a fost un apel la spiritul civic al cetățenilor de peste Prut. Mai exact, au expus câteva dintre motivele pentru care o astfel de practică nu ar trebui să fie considerată de nimeni un lucru pozitiv.

Vezi şi: (video) TOP cele mai cunoscute metode folosite de şoferi pentru a păcăli radarele

“Dragă șoferule,

Te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic și îți spun și de ce am această rugăminte.

Imaginează-ți că mergi cu mașina de acasă spre serviciu și observi un echipaj de poliție. Care este primul tău gând? Te-ai gândit că stau la pândă și sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa!

După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândești să le dai flash-uri și “să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit.

Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și “datorită” spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut?

Te-ai gândit la asta? Probabil că nu. Să-ți reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu și că există posibilitatea ca el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave.

Alege tu aici câteva fapte din Codul Penal. Dacă te-ai gândit să dai flash-uri, sigur știi și “lucrurile astea”.

Aceeași situație… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător…și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți dă flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar.

Să revenim…un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa ca tine, frânează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.

Și dacă tot vorbim de “flash-uri”, te-aș ruga să dai dovadă de experiența pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în banda nr. 2, cu viteză, iar când cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri ca “să se dea la o parte”, pentru că te grăbești și te gândești că “asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”…pentru că știm amândoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi – “dar pe ceilalți nu-i vezi?”

Ba sigur că îi vede și i-ar și opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp și chiar dacă mergi tare, nu ai “făcut niciun accident”.

Îți mulțumesc încă de pe acum pentru atenție și sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta.

Nu uita! Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă!”.

“P.S.” – În Republica Moldova, din cauza drumurilor, se pot întâmpla şi astfel de situaţii 🙂

Vezi şi: (video) IIHS a testat farurile de pe 165 de automobile. Pe câte din ele stau blocuri optice de calitate

Vezi şi: Experiment: Cum luminau farurile maşinilor acum 110 ani comparativ cu cele din prezent

Vezi şi: Testează-ţi cunoştinţele într-un joc interactiv: Ghiceşte cărei maşini îi aparţin farurile

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/