Porsche ar pregăti o surpriză pentru vecinii care se mândresc cu decapotabile şi coupeuri de top

Compania Porsche ar lucra la două versiuni noi pentru Panamera, care ar putea fi lansate deja din 2020! O variantă coupe şi una decapotabilă derivată din modelul cu două portiere ar putea fi poziţionate ca nişte maşini mai practice decât cele din familia 911, asta deoarece vor avea o formulă de scaune 2+2s*.

Într-un mod evident, noutăţile Porsche se vor lovi direct de o concurenţă acerbă din partea Mercedes-Benz, BMW, Aston Martin, Bentley şi alţi rivali, însă le-ar putea lua ceva poziţii din vânzări.

Imaginile din articol reprezintă nişte randări, schiţe digitale.

FOTO: autocar.co.ul

Potrivit unor informaţii pe care le deţin din nou colegii de la Autocar, unele care nu au fost negate de superiori de la Porsche, marca germană este în curs de dezvoltare a două automobile noi pe care le va dezvălui deja în viitorul apropiat. La baza acestora ar putea sta o versiune scurtată a platformei MSB pe care actuala Panamera o foloseşte.

Întrebat despre posibilitatea apariţiei unor astfel de autoturisme, şeful Porsche Design Michael Mauer, cel care a proiectat originalul Panamera, a declarat:

“Fiind un designer cred că nu există vreo limită în ceea ce pot concepe. Cred că dacă rolul departamentului pe care îl conduc este să schiţeze şi să ia în considerare că fiecare model de maşină inventat ar putea deveni realitate în viitor, trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dar dacă îmi cereţi să confirm dacă astfel de proiecte sunt pe drum, atunci veţi fi dezamăgiţi. Nu este rolul meu să decid astfel de lucruri”.

Alte surse din presa germană sugerează că planurile pentru astfel de autoturisme sunt deja bine stabilite și speculează că maşinile vor fi așezate pe versiuni scurtate ale platformei MSB.

În 2015, Bentley a prezentat conceptul EXP 10 Speed 6, iar în 2017 conceptul EXP 12 Speed 6e. Acestea la fel trebuie să se transforme în curând într-un coupe şi o decapotabilă, despre care anterior s-a comunicat că vor avea la bază acea platformă MSB scurtată şi un ampatament cu 100-120 de mm mai scurt decât al unui Continental GT de nouă generaţie. Astfel, o bază pentru noile modele există şi nu ar mai fi necesare noi investiţii.

Opţiunile de motorizare sunt de așteptat să fie luate din gama actuală Panamera și să includă şi o opțiune plug-in hibrid, având în vedere necesitatea de a reduce emisiile globale ale flotei și faptul că mai mult de jumătate dintre cumpărătorii europeni de Panamera optează anume pentru o astfel de motorizare. Nu se exclude şi ideea că vor fi electromobile, asta pentru că şi prototipurile Bentley au fost promise astfel când vor ajunge în serie.

Apropo, există de asemenea o sugestie că noile modele nu vor purta denumirea Panamera, ci o alta pentru a se potrivi unui caracter sport. Unele surse fac referire la sintagma 929 urmată de încă un cuvânt sau la resuscitarea denumirii 928 Coupe folosită de un model produs între anii 1977-1995.

*Locuri posterioare cu scaune incomplete ca formă, comparativ cu cele frontale.

Vezi şi: Oficial: Alte două modele Porsche vor fi electromobile, dar şi hibride

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/