in ,

Poze spion: Noua generaţie Ford Focus, fotografiată la exterior şi în interior

Fotografii Automedia au surprins la teste pe drumurile din Europa de Sud noua generaţie Ford Focus. O maşină înmatriculată în Marea Britanie şi în caroserie de serie a apărut în faţa camerelor camuflată puternic.

Dacă exteriorul nu redă deocamdată care sunt noutăţile, atunci din singura imagine cu habitaclul maşinii se pot observa elemente care vor fi în varianta de serie.

Din informaţii preliminare şi neconfirmate de Ford, aflăm că a patra generaţie Focus va fi construită pe baza platformei modulare Ford C2. Maşina va deveni mult mai spaţioasă decât modelul care se mai comercializează în prezent, ampatamentul crescând cu cel puţin 50 de mm. Respectiv se vor mări dimensiunile automobilului în lungime şi lăţime, iar aceşti factori vor contribui la mărirea spaţiului pentru picioarele pasagerilor de pe bancheta din spate.

Şi greutatea hatchback-ului s-ar putea reduce cu până la 50 de kilograme, însă după cum am menţionat, cifra nu este una fixă.

Şoferul se va bucura de o planşă de bord cu o structură diferită. Va fi montat un volan nou, un panou de bord (posibil digital), dar şi un sistem multimedia cu ecran tactil, poziţionat foarte sus şi comod pentru a fi controlat.

Gama de motoare, după cum se aşteaptă, va fi compusă doar din unităţi turbo. Versiunile de bază se vor alege cu unităţi cu trei cilindri şi un volum de 1.0 litri, care vor produce 100, 125 şi 140 de CP. Vor exista şi propulsoare de 1.5 sau 2.0 litri, ultimul fiind adaptat şi pentru versiunea ST care va apărea mai târziu. Evident, noul Ford Focus va continua să fie disponibil şi într-o versiune complet electrică.

Familia noului Ford Focus ar putea fi completată cu o versiune adaptată off-road-ului, făcută în stilul modelului Fiesta Active.

Premiera noului Ford Focus ar putea avea loc la începutul anului 2018, la Salonul Auto de la Detroit.

TOATE ARTICOLELE CU MAŞINI ÎN POZE SPION

What do you think?